23948sdkhjf

Helge Sander vil bruge flere penge på rumforskning

Den danske rumforskning skal øges med et trecifret millionbeløb over de næste to år, hvis det står til videnskabsminister Helge Sander.
Dels vil Helge Sander øge Danmarks bidrag til den fælleseuropæiske rumfartsorganisation ESA med 75 mio. kr. årligt, og dels vil han bruge 70 mio. kr. på en internationaliseringspulje. Sidst men ikke mindst skal 12 mio. kr. bruges som hjælp til danske virksomheder til at hente midler hjem fra EU’s forskningsprogrammer. Forslagene er med, når der i næste uge skal forhandles om fordeling af 3 mia. kr. fra regeringens globaliseringspulje. Det skriver Børsen.

- Jeg må tilstå, at det danske bidrag til det europæiske rumforskningsprogram hidtil har været meget beskedent. Men vi foreslår nu at hæve det med 75 mio. kr. til en satsning på satellitbaseret jordobservation og klimaovervågning med særligt fokus på området omkring Grønland og Arktis. For det er både interessant ud fra en videnskabelig vinkel, og det vil brande Danmark som klimanation, udtaler Helge Sander til Børsen.

Hos Dansk Industri vækker forslaget fra Helge Sander begejstring. Her hæfter man sig ved, at investeringer i rumfart giver et boost til teknologiudviklingen, som igen smitter af på andre brancher.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095