23948sdkhjf

Sværere for højteknologiske iværksættere at skaffe venture-kapital

Millionerne sidder ikke længere så løst hos kapitalfondene, og som ny iværksætter skal man væbne sig med tålmodighed eller finde egnede samarbejdspartnere.
Uroen på de finansielle markeder påvirker også kapitalfondene, og det betyder, at der nu er langt færre penge til at skyde i nye teknologiprojekter. Dermed stiger kravene til iværksættervirksomheden om hurtigere at få produkter klar til lancering og i stigende grad at finde alternative midler. Det skriver Erhvervsbladet.

- Eksisterende investorer er nødt til at reservere flere penge til deres nuværende investeringer. Kapitalmanglen betyder, at de må bære større byrder selv. Derfor bliver det meget svært for nye virksomheder, der har brug for venturefinansiering, at finde investorer. Vi kommer ned i et helt andet tempo for så vidt angår nye investeringer, både herhjemme og i udlandet. Jeg forventer, at vi i Vækstfonden vil halvere antallet af nye investeringer i det kommende år, udtaler Christian Motzfeldt, direktør i Vækstfonden, til Erhvervsbladet.

Han understreger dog, at situationen ikke er alarmerende, og at der er rigeligt med penge til at fuldføre de projekter, der er sat i gang. Derudover pointerer han, at krisen faktisk kan vise sig at blive en fordel for visse iværksættere, idet de nu er tvunget ud for at finde nye samarbejdspartnere. Det betyder, at partnerskaber, der tidligere var uinteressante, nu bliver en mulighed. Dermed kan vejen til en konsolidering af virksomheden blive kortere, forklarer Motzfeldt.

Kilde: Erhvervsbladet - http://www.erhvervsbladet.dk

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063