23948sdkhjf

Horsensfirma har skiftet det meste af staben

Efter en større omstrukturering er EPC Technology igen klædt godt på.
Trods modgang præsterede EPC Technology i 2015 et overskud på cirka 30.000 kroner.

- Resultatet sidste år var påvirket af tab på udenlandske debitorer. Den slags påvirker bundlinjen lige med det samme. Ellers havde det set noget anderledes ud, siger direktøren i det Horsens-baserede elektronikfirma, Poul Kjær-Jensen, og kommer ind på en anden vigtig faktor.

Stor udskiftning
Firmaet har siden 2015 befundet sig i det, Poul Kjær-Jensen betegner som en ”omstruktureringsfase”. Hovedparten af medarbejderstaben er blevet skiftet ud. Hverken omfanget eller årsagen er dog alarmerende. Gennemsnitsalderen har blot været høj, så flere af medarbejderne er gået på pension.

- Omstruktureringen kan være en
Det ligger i navnet
Bag EPC Technologys navn ligger også historien om, hvad firmaet arbejder med. En fusion i 2012 bragte de tre områder E uropean Monitoring Systems, P owercharge og C omponents sammen i firmaet, der findes i dag

European Monitoring System (EMS) beskæftiger sig med udvikling, produktion og salg af alarmsystemer til fejlfinding og overvågning af rørsystemer indenfor fjernvarmesektoren.

Powercharge beskæftiger sig med udvikling, produktion og salg af batteriladere primært til elektriske kørestole og handicapscootere.

Components-delen, i dag OEM-afdelingen, arbejder med sourcingaktivitet. Altså alt hvad der drejer sig om projektering, design og sourcing af kundespecifikke elektronikprodukter samt plast- og aluminiumsemner.

EPC Technology er ejet af United Industries, der også ejer den store elektronikproducent BHE. De to firmaer har da også et tæt samarbejde, idet BHE står for hovedparten af EPCs produktion.
udfordring, fordi vi arbejder med de forskellige ting, som vi gør. Derfor kan det være svært at finde medarbejdere, der har den fornødne alsidighed og fleksibilitet. Men det gør det også yderst interessant at arbejde med, lyder det fra Poul Kjær-Jensen.

Organisationen er nu ved at være på plads, så i løbet af i år forventer direktøren, at alt igen kører som det skal.

Fokuserer på overvågning og opladere
Ser man ud over det seneste årsregnskab føler direktøren, at EPC er godt klædt på. For med tre forretningsben er firmaet mindre påvirkeligt. Samtidig går det godt for øjeblikket.

- Der er rigeligt at se til. EMS overvågning og Powercharge er mest i fokus, for det er svært at udvikle alle tre områder på én gang. Derfor valgte vi at satse de store ressourcer på EMS og Powercharge i den nærmeste fremtid.

Udviklingen er også hjulpet godt på vej af, at der sker mere og mere inden for velfærdsteknologi sideløbende med, at ældre får flere penge mellem hænderne og ikke er bange for at bruge dem.

Retter man blikket frem mod 2017 er der, ifølge Poul Kjær-Jensen gode chancer for, at der sker noget markant for og omkring Horsens-firmaet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109