23948sdkhjf

Crysberg solgt

Overvejelser om generationsskifte munder nu ud i et salg af den danske producent af robust industriel elektronik.
Svenske Indutrade køber Crysberg.

- De har bankede på vores dør, siger administrerende direktør Niels Klagenberg til Electronic Supply om forløbet frem til salget og tilføjer, at salget sker efter, at de fire grundlæggere i nogle år har overvejet et generationsskifte og drøftet det grundigt.

Den danske elektronikproducent har fundet sin niche i robust industriel elektronik og omsætter for omkring 70 millioner kroner årligt. De nuværende ejere fortsætter i Crysbergs ledelse.

Fornyet fart på planerne
Crysberg
Crysberg A/S har hidtil været 100 procent ejet af Crysberg Holding, hvis ejerkreds består af stifterne Gregers Kuhn Christensen, Tom Nøhr Christiansen, Leif Carlo Jensen og Niels Klagenberg.

Indutrade
Indutrade er en svensk koncern, der dels arbejder med tekniske komponenter og løsninger, som har et stort teknikindhold, og dels investerer koncernen i vækstvirksomheder. I marts købte kapitalfonden den danske sensorproducent Senmatic og i maj Klokkerholm Karosseridele.

Ifølge Niels Klagenberg har Indutrade en strategi om at de virksomheder, de køber, får lov at passe sig selv. Dermed bliver de ikke pålagt samme rationaliseringer og krav, man oplever fra andre kapitalfonde.

- De køber ikke Crysberg for at det skal blive mindre, siger Niels Klagenberg og kalder det godt nyt for både ejere, virksomheden og medarbejderne, han forventer får større jobsikkerhed under det nye ejerskab.

- Der er ingen tvivl om, at planerne bliver speedet op, tilføjer direktøren om forventningerne til udviklingen i Crysberg i kølvandet på opkøbet. Samtidig vedkender han, at ejerkredsen ikke har været så risikovillig, som man kunne, netop fordi et generationsskifte var på tegnebrættet.

Overtagelsen ventes at ske i midten af august 2016. Crysberg bliver en del af Indutrades forretningsområde Measurement & Sensor Technology.
Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11