23948sdkhjf

Elogic Systems vil spare millionbeløb på komponenterne

Sammen med syv udvalgte underleverandører strammer det nyligt fusionerede selskab kæden
Elogic Systems, som i maj blev dannet med fusionen af Elogic og Triax Systems, intensiverer samarbejdet med underleverandørerne. Målet er bedre forretningsgange og større konkurrencekraft.

- Vi køber mange komponenter hjem og er således meget afhængige af vores leverandører. Derfor gør vi nu en meget målrettet og aktiv indsats for at optimere og effektivisere samarbejdet med netop dem, fortæller Lars Christensen, der er administrerende direktør i Elogic Systems.

For at få værktøjer til at optimere samarbejdet med sine leverandører er Elogic Systems del af projektet Stram Kæden, som Industriens Fond og Dansk Industri står bag. Med sig har virksomheden inviteret syv strategisk vigtige leverandører, som de gerne vil optimere samarbejdet sammen med.

Åbenhed om lagre og data
Igennem projektet har virksomheden og de forskellige leverandører sat gang i en række initiativer og indsatsområder, som skal gøre begge parter mere konkurrencedygtige. Fx skal Elogic Systems udveksle lagerdata med en leverandør, så de i fællesskab kan optimere deres lagre.

- Det kræver en vis åbenhed at dele lagerdata. Og den åbenhed er ikke en selvfølge mellem virksomheder. Men når man først kommer over den barriere, der kan være ved at åbne op, så sker der pludselig en hel masse. Ved at få indblik i hinandens lagre sikrer vi nemlig dobbeltlagre, og samtidig kan vi se på, hvordan vi bedst foretager vores indkøb til gavn for begge parter, fortæller Lars Christensen.

Et andet initiativ, som Elogic Systems og leverandørerne har igangsat, handler om elektronisk dataudveksling.

- I dag håndterer vi vores ordrer manuelt, og det tager jo mange ressourcer. Derfor forsøger vi at udvikle et elektronisk system, som skal spare både os og leverandørerne for en masse ressourcer, siger Lars Christensen.

Besparelse på 1,7 millioner
Både Elogic Systems og de syv leverandører forventer at kunne optimere sine forretningsgange ved at arbejde tættere sammen.

- Totalt set forventer vi at vi kunne reducere vores lager med 1,7 millioner kroner i fællesskab med de syv leverandører, når vi har implementeret alle tiltag. Samtidig er vi overbeviste om, at vi i det hele taget får nogle smidigere forretningsgange, som gerne skulle give noget afkast på bundlinjen, slutter Lars Christensen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078