23948sdkhjf

Dantax klar til at investere efter frasalg

Den nordjyske højttalerproducent ramte skiven med det forventede nul-resultatkom i 2015/16. Eller rettere en beskedent plus på 103.000 kroner.

High-end højttalere under navnene Raidho og Scansonic HD gav samme indtjening og omsætning for det nordjyske firma. Højttalerne produceres i Pandrup og sælges over hele verden.

Til gengæld var der nedgang i salget for de øvrige Hi-Fi produkter, som har navnene Scansonic og Harmony.

Sortimentet af TV er reduceret, så lagerbeholdningen er nedbragt. Dantax arbejder løbende på fokusering på færre produkter og dermed nedbringe lageret yderligere.
Ny ejendom i Pandrup
Dantax har i årets løb købt en ejendom på Bransagervej 16 – 18 i Pandrup, som ligger overfor firmaets eksisterende kontor- og produktionsadresse.

Her har Dantax indrettet udstilling af højttalere. En anden del af bygning er udlejet, og firmaet forsøger at udleje resten af bygningen.

Frasalg giver penge til opkøb
Firmaet lykkedes i 2015/16 med at sælge den underskudsgivende del af forretningen, flyaktiviteterne. Aktierne i Nordic Air, som Dantax hidtil har ejet 50 procent af, blev afhændet for 27 millioner kroner og flyet for 11,8 millioner kroner.

Pengene, der er kommet ind via salget af flyaktiviteterne, vil Dantax bruge til opkøb - hvis der kan findes egnet opkøbsmulighed i branchen. Indtil videre placeres likvideirne i børsnoterede aktier og som bankindestående, fremgår det af årsrapporten.

Forventer overskud
I det igangværende 2016/17-regnskabsår forventer Dantax' ledelse en indtjening på niveau med 2015/16 for højttaler og radioen aktiviteten.

Overordnet er forventningen til det nye regnskabsår et overskud, før resultat af investering, omkring de 2 millioner kroner efter skat.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094