23948sdkhjf

GomSpace lander kontrakt fra ESA

Den nordjyske rum-virksomhed får nu endnu et rygstød til udviklingen af GOMX-4B-satellitten.
GOMX-4B er en såkaldt 6U-satellit med dimensionerne 20x30x10 og en vægt på godt 8 kg.

ESA har nu spyttet 1,2 mio. euro i udviklingen af satellitten, som efter planen skal være flyvefærdig inden udgangen af 2017. Det oplyser GomSpace i en pressemeddelelse.

Satellitten skal sendes i rummet sammen med en anden satellit, GOMX-4A, og formålet er blandt andet at vise at satellitterne kan linkes sammen.

GomSpace er projektets hovedansvarlige, og står blandt andet for satellitternes radiokommunikationssystem, og for at integrere teknologi fra andre projektpartnere i satellitten. En af partnerne er NanoSpace fra Sverige, som skal levere kold-gas fremdriftssystem.

- GOMX-4B-satellitten er det mest avancerede satellitdesign, vi har påbegyndt til dato, og vi er glade for, at ESA vil deltage i dette projekt, der demonstrerer muligheder for, at satellitter kan flyve i formation, vurderer synergier ved tandem-effekten, der åbner døre til kommercialiseringsmuligheder for brug af platformen i fremtidige konstellationer f or vores kunder. Vi er glade for at arbejde med ESA og sammen tage nanosatellit-teknologien til et nyt niveau, siger Niels Buus, CEO hos GomSpace.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.173