23948sdkhjf

Kina er ikke nødvendigvis lykken

Belysningsproducenten Frandsen Project har flere eksempler på, at danske virksomheder sagtens kan konkurrere med kineserne.
Frandsen Project producerer belysning til for eksempel hoteller og restauranter. Virksomhedens leveringshorisont er ofte 10-12 uger, og det stiller store krav til forsyningskæden, skriver Ingeniøren.

Virksomheden er vant til at bruge både danske og kinesiske underleverandører, men sidstnævnte er ikke nødvendigvis lykken, forklarer Andreas Hammershøj Olesen fra Frandsen Project.

- Man er tit tilbøjelig til at kigge på de rå varepriser, men det, der også skal med ind i ligningen, er, at bruger man en østasiatisk leverandør, skal der også budgetteres med et besøg derovre, usikkerheden i leverancen og måske en højere fejlrate, siger han til Ingeniøren.

Selv har han to eksempler på projekter, hvor Frandsen Project skiftede kinesiske leverandører ud med danske. Det ene var produktion af spotlamper i zink, hvor kineserne ikke kunne levere i den ønskede kvalitet. I stedet kom Helsinge-virksomheden Linimatic til undsætning og endte faktisk med en løsning, der var prismæssig konkurrencedygtig. Det andet eksempel var en vægmonteret skrivebordslampe, hvor den danske leverandør ændrede designet, så blandt andet lampens afbryder blev monteret i væggen.

Originalartikel: https://ing.dk/artikel/lampefabrik-opgav...
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094