23948sdkhjf

Danskledet sensoreventyr skydes af for 6 milliarder

En herhjemme ukendt dansk direktør har i løbet af få år – og med penge i ryggen fra Facebook-stifter Mark Zuckerberg – vokset en højteknologisk virksomhed fra mindre end 50 til knap 1.000 ansatte. Det skriver Finans.

Selskabet Heptagon – der også tæller bestyrelseskongen Jens Due Olsen – er netop blevet solgt til et østrigsk selskab for knap 1 mia. dollars. Det er en af de største exits i Europa i år, og salget skal sætte endnu mere fut under væksten.

- Vi skal vækste virksomheden én gang til.
Fakta: Heptagon
Heptagon producerer optiske sensorer til især mobiltelefoner, for eksempel til mobilkameraer eller til 3D-tracking.
Vi er i gang med en vanvittig investeringsfase og oplever en eksponentiel vækst, siger Christian Tang-Jespersen, CEO i Heptagon, til Finans.

- Vi bliver nok 2.000 mennesker inden for seks måneder.

Blev i Asien
Han er uddannet jurist, men skiftede i slutningen af 90’erne spor for at fokusere på den mere kommercielle del af erhvervslivet.
Det førte ham til Asien, hvor han arbejdede som senior vice president for GN Store Nord i Asien-Stillehavsområdet.

Da han var ved at vende snuden hjemad, blev han tilbudt et job i Heptagon i Singapore og overtog styringen i 2010. Selskabet producerer optiske sensorer.

Seks år senere har schweiziske ams betalt op til 855 millioner dollars for firmaet – alt efter hvordan det klarer sig under de nye ejere – eller knap 6 milliarder kroner. Det svarer til 9,5 gange selskabets omsætning i løbet af de seneste 12 måneder, hvor indtjeningen vel at mærke var negativ. Derfor er der også lagt op til, at der skal vokses aggressivt.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062