23948sdkhjf

Herstal dropper Danmark

Lampeproducent samler aktiviteterne i Sverige og skærer forretningen til. Farvel til mange medarbejdere.
Herstal tager konsekvensen af dårlige resultater og vender tilbage til rødderne.

Det betyder både farvel en række forretningsområder og til aktiviteter i Danmark. Til gengæld kommer der 100 procent fokus på lamperne, eller ”core business – udvikling, produktion, salg og markedsføring af lys og lamper”, som det hedder i selskabets seneste årsrapport.

- Familien Herstal vurderede i foråret 2015, at der var behov for at revurdere den forretningsmodel, der over mange år havde skabt forretningen, herunder været grundlag for overtagelse af virksomheden Belid AB i 2008 i Sverige med stor egen produktion indenfor hele lyssegmentet.

Forretningsplanen er nu ført ud i livet.

Samler aktiviteterne i Varberg
Herstal A/S’ aktiviteter i Odense med logistik og administration er nedlagt og i stedet samlet i Varberg i Sverige. Dog bevares et mindre repræsentationskontor i Odense som base for de danske sælgere og Herstal Holding administration.

- Beslutningen om at samle alle aktiviteter i virksomheden i Varberg i Sverige var naturlig, idet en stor egenproduktion samt en top kvalificeret udviklingsafdeling i Varberg er vigtige hjørnestene for en ny spændende europæisk rejse.

Den nye forretningsmodel med 100 procent fokus på lys er etableret og under implementering med en samlet organisation under én daglig ledelse placeret i Sverige. Herfra vil firmaet sælge lamper til udvalgte europæiske markeder.

Farvel til mange medarbejdere
Ændringerne betyder også, at selskabet har solgt tekstil-, brugskunst og livsstilsprodukterne fra. Det har givet en nettogevinst på 7,4 millioner kroner samt en nettogevinst ved salg af driftsmateriel mv. på 5 millioner kroner.

- Disse meget væsentlige strukturtiltag har desværre betydet, at vi måtte sige farvel til rigtigt mange gode og loyale medarbejdere, som vi har gjort vores bedste for at hjælpe videre. Virksomheden vil fortsat være rammen for næsten 200 medarbejderes fremtid med forventninger om vækst, skriver selskabets ledelse i årsrapporten.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094