23948sdkhjf

GomSpace sender nyt selskab i kredsløb

Den nordjyske satellitproducent bliver en slags totalentreprenør, som kan hjælpe kunderne med at få deres satellitter sendt i luften

Satellitproducenten GomSpace har stiftet selskabet GomSpace Orbital ApS.

Det nye selskabs formål er at hjælpe kunder med at få sendt deres satellitter i luften.

- Nogle af de kunder, som vi bygger satellitter til, kan selv klare at finde raketkapacitet til opsendelsen af deres satellitter, men der er også nogle, der gerne vil have hjælp i den proces, og derfor opretter vi GomSpace Orbital, siger administrerende direktør Niels Buus fra GomSpace.

Bliver totalentreprenør
Med det nye selskab bliver GomSpace totalentreprenør i forhold til sine kunder, som selskabet kan tilbyde en pakkeløsning, der indeholder både produktion og opsendelse af satellitten.

- Tilbuddet er først og fremmest rettet mod vores egne kunder, men vi vil også kunne tilbyde tredjemand at sørge for, at deres satellitter bliver sendt op, siger han.

Opsendelsen af satellitter kan nemlig sammenlignes lidt med busdrift. En raket kan løfte flere satellitter i kredsløb per affyring.

- Hvis vi har flere kunder og dermed kan levere flere satellitter til en raketaffyring, så kan det sammenlignes med, at jo flere billetter, du køber til bussen, jo større indflydelse har du på, hvornår den skal køre, siger Niels Buus.

Skal styrke markedsføring
Det er ikke meningen, at GomSpace Orbital skal blive en pengemaskine.

- Selskabet skal først og fremmest gøre os endnu mere tiltrækkende for vores kunder, men vi skal selvfølgelig også tjene lidt på aktiviteten, siger han.

Raketaffyringer er i dobbelt forstand global business, hvor raketter bliver opsendt fra USA, Kina, Japan, Rusland og Indien.

GomSpace Orbital får hjemsted i Aalborg.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078