23948sdkhjf

Satellitfirma vil sikre lande millioner af dollars

GomSpace etablerer et nyt datterselskab, som skal spore fly og skibe omkring Ækvator
Aalborg-baserede GomSpace har registreret et nyt datterselskab, Aerial & Maritime Ltd (A&M), med hjemsted på Mauritius.

Det nye selskab skal eje og drive en flåde af nanosatellitter i kredsløb i lav højde omkring Ækvator. Satellitterne skal efter planen overvåge fly- og skibstrafikkens bevægelser i et område, der dækker 37 grader nord og 37 grader syd for Ækvator ved at udnytte hhv. ADS-B- og AIS-signaler.

Aerial & Maritime bliver operationel via sit kommende datterselskab i Accra, Ghana, mens hovedsædet bliver i Port Louis på Mauritius.

Salg til stater og selskaber
Informationerne fra satellitterne kan være interessant for og sælges til både stater, flyselskaber og lufthavne.

- Det har ved flere lejligheder været umuligt at spore fly, når de på uforklarlig vis er forsvundet ud af luftrummet. Med de muligheder, vi har for at spore fly i A&M, får nationale myndigheder nu mulighed for at kortlægge, hvor og hvornår en nødsituation er opstået ombord på et fly, siger Niels Buus, CEO i GomSpace, som fortsætter:

- A&M vil også kunne hjælpe forskellige lande med at fakturere de luftfartsselskaber, der overflyver de enkelte lande. Især de afrikanske lande går hvert år glip af millioner af dollars, som det i dag er umuligt at opkræve flyselskaberne. Med A&M kan de sikre sig disse indtægter til gavn for deres lande.

Finansiering på plads om et par måneder
Satellitterne vil blive designet, fremstillet, opsendt fra GomSpace ApS og de udstyres med en nyttelast, der kan overvåge ADS-B-signaler fra fly og AIS-signaler fra skibe. GomSpace har erfaring med netop flyovervågning fra GOMX-1- og GOMX-3-missionerne i december 2013 og 2015/2016. GomSpace og A&M forhandler lige nu om en turn key-aftale.

Etableringen af det nye datterselskab giver indledningsvist ikke GomSpace nogen direkte udgifter ud over aktiekapitalen. Firmaet og og danske Investeringsfonden for Udviklingslande (IFU) indgik i juni i år en bindende hensigtserklæring i forbindelse med etableringen af A&M. Denne erklæring udgør grundlaget for færdigforhandlingen af en investeringsaftale mellem IFU og GomSpace.

- Vi forventer, at vi kan sende satellitterne op i 2. kvartal 2018. Forhandlingerne om den endelige og fulde finansiering forventer vi er på plads i løbet af de næste par måneder, oplyser Niels Buus til Electronic Supply.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079