23948sdkhjf

Teknologivirksomhed med 50 ansatte konkurs

Underleverandøren til trådløs teknologi Xtel er taget under konkursbehandling. Redningsforsøg i gang

Xtel ApS i Aalborg er blevet taget under konkursbehandling af Skifteretten i Aalborg. Dekretet blev afsagt den 23. november 2016.

Det er Skat, som har erklæret firmaet konkurs. Likviditetsproblemer betyder, at Xtel ikke har betalt det, det skulle, til Skat. Det fortæller kurator i konkursboet, Boris Frederiksen, til Nordjyske Stiftstidende.

Firmaet, som er underleverandør af forskning og udvikling af trådløse systemer, kunne i september 2015 fejre ti års fødselsdag. Ved samme lejlighed meddelte virksomheden, at man havde rundet 50 medarbejdere. De arbejdspladser forsøger man nu på at sikre.

- Vi arbejder med flere modeller. Den, vi satser på lige i øjeblikket, er at videreføre selskabet inden for den nuværende ramme. Det forudsætter selvfølgelig en aftale med forskellige parter, men jeg er optimistist med hensyn til en meget hurtig løsning, siger Boris Frederiksen til Nordjyske Stiftstidende.

Problemer med likviditeten

Af det seneste årsregnskab, der dækker 2015, fremgår det, at firmaet havde et overskud på en halv million og en bruttofortjeneste på 23 millioner.

I ledelsesberetningen fremgår det dog også, at:

- Xtel ApS er på nuværende tidspunkt i forhandlinger med virksomhedens pengeinstitut vedrørende forlængelse af de nuværende kreditfaciliteter, hvilket er en forudsætning for at kunne fortsætte driften.

- Ledelsen forventer, at disse forhandlinger vil ende med et positivt resultat. Med baggrund i ovenstående er det ledelsens vurdering, at virksomheden kan gennemføre aktiviteter, drift og investeringer i 2016 og aflægger i overensstemmelse hermed årsregnskabet under forudsætningen om fortsat drift.

Electronic Supply har forsøgt at få en kommentar fra administrerende direktør Torben Lund Clement.

Læs mere om: Xtel
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.065