23948sdkhjf

Nye aftaler kan sende Lumigon ud i små 6.000 butikker

Salget af den danske smartphones topmodel ventes at nå 10.000 styk i år. 2017 kan blive året, hvor Lumigon endelig giver overskud

Gennembruddet for den danske smartphone Lumigon har ladet vente på sig. Nye aftaler med to udenlandske importører kan dog give den længe ventede succes. Det skriver Børsen.

Firmaets nyeste model T3 kommer via russiske VVP ind i 200 Euroset-butikker – til at starte med. Potentielt kan det blive til hele 5.000 butikker.  

En anden aftale med den græske importør Intertech, som har Lumigon-salgsplaner i Østeuropa, Indien og Egypten, starter også i det små. Først gælder det i 30 butikker, men på sigt kan det blive til 2.800 butikker.

- De her aftaler betyder vildt meget for os, for det er en anerkendelse af, at vi i Danmark kan producere en mobil, der kan sælges. Det er et stort skridt og et vigtigt stempel for os at få, siger stifter og direktør i Lumigon, Lars Gravesen, til Berlingske Business.

Lumigon har i flere omgange fået tilført store millionbeløb. Tidligere på året købte CBB-stifter Michael Moesgaard smartphonefirmaets egne aktier.

I 2015 blev det til flere kapitaltilførsler. Først skød ejerkredsen 50 mio. kr. i firmaet, og i december kom der et ukendt millionbeløb fra en trio bestående stifter af mobilselskabet CBB, Michael Moesgaard, milliardærarving Christian Dalhøj Paulsen og Silvan-millionær Steen Weirsøe.

Indtil videre er det ikke lykkedes at skabe overskud, men det kan meget vel ændre sig næste år, vurderre Lars Gravesen. Til Børsen oplyser han desuden, at salget af Lumigons nyeste model T3 sandsynligvis når 10.00 styk i 2016.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094