23948sdkhjf

Crysberg forenkler sig til fleksibilitet

Producenten af elektroniske styringer har taget nye metoder i brug for at fjerne komplicerede arbejdsgange, produktprogrammer og alt for mange varenumre

Hvordan forbereder man sin virksomhed og produktprogram på nye kommunikationsformer, dataopsamling og Internet of Things? 

Udfordringen har Crysberg, der producerer elektroniske styringer til industrielle vandingsanlæg, stået overfor - ligesom mange andre fremstillingsvirksomheder. Elektronikvirksomheden vendte sig mod forenklingsmetoden Simplimize, da de skulle udvikle næste generations produktprogram.

- Vores tidligere produktprogram bestod af en lang række varianter, elementer og kundespecifikke valgmuligheder. Det skabte en høj grad af kompleksitet både for os og vores kunder. Med Simplimize har vi forenklet vores koncept markant og fjernet op mod halvdelen af vores varenumre. Det har været en kæmpe øjenåbner for os, forklarer Søren Haxvig, development & quality manager hos Crysberg.

Mulighederne for dataopsamling er integreret på forhånd

Det primære formål med Crysbergs Simplimize-forløb har været at forenkle det fremtidige produktprogram og fjerne en stor del af kompleksiteten for deres kunder. I dag står virksomheden så med et forenklet og modulopbygget koncept, hvor de tillægsfunktioner, som kunden tidligere skulle tilvælge, nu er integreret i produktet på forhånd.

Ved at overspecificere hardwarekernen og acceptere, at man i nogle tilfælde inkluderer komponenter, der ikke nødvendigvis anvendes, får Crysberg en mere prisbillig produktion. Det er nemlig samlet set billigere end at holde styr på de forskellige varianter hver for sig i produktionen.

Det betyder også, at produkterne nu er bedre forberedt på kundernes behov for dataopsamling. Simpelthen fordi meget af hardwaren allerede sidder klar i produktet og blot skal aktiveres med en softwareopdatering.

- I sidste ende giver det vores kunder bedre mulighed for at koble deres produkt på internettet og indsamle data omkring deres vandingsbehov - og på sigt få en mere automatiseret og miljørigtig vanding, forklarer Søren Haxvig.

En gennemprøvet forenklingsmetode
Crysberg har modtaget 60.000 kr. i støtte fra Industriens Fond, som siden 2012 har støttet udvikling, test og udbre-delse af Simplimize. Mere end 40 virksomheder har opnået dokumenterbare resultater med metoden, og derfor støtter Industriens Fond nu en yderligere udbredelse af Simplimize

- Crysberg er et af flere gode eksempler på, at et forenklet produktprogram kan nedbringe kompleksiteten på tværs af salg, marketing, produktudvikling og produktion. Med sådanne forenklinger kan virksomheder blive bedre klædt på til at overvinde fremtidige udfordringer, gribe nye muligheder og møde markedets behov, siger Mads Lebech, der er administrerende direktør i Industriens Fond.

Industriens Fond har siden 2012 støttet udvikling, test og udbredelse af metoden Simplimize i samarbejdet med DTU, Aalborg Universitet, Valcon, Dansk Industri og Teknologisk Institut.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109