23948sdkhjf

Finanskrisen ændrer ikke på de gode vækstmuligheder i vindmølleindustrien på sigt

Den senere tids fyringsrunder i vindmøllesektoren har fået stor bevågenhed i medierne. Men det vil være forkert at bruge ordet krise om vindmølleindustrien, understreger direktør for Vindmølleindustrien, Jan Hylleberg.
- Der er primært tale om mindre og større justeringer på den korte bane, og sektoren kan desuden ikke skæres over en kam. Hvorvidt vores medlemsvirksomheder kommer til at mærke den finansielle krise, er nemlig et spørgsmål om, hvilke markeder de opererer på, og hvor i supply-kæden de befinder sig.

- Derudover er der mange indikatorer på, at væksten fortsætter derudaf på lang sigt. Alene den globale enighed om, at vi skal have knækket kurven for CO2-udledningen i 2020, giver vindmølleindustrien et godt udgangspunkt, da vi har den eneste teknologi, der på nuværende tidspunkt kan levere nok ren energi til at realisere så store CO2-reduktioner.

De politiske udmeldinger fra USA's kommende præsident, Barack Obama, tegner også et lyst billede for vindmølleindustriens fortsatte vækst. Senest har Barack Obama udmeldt, at andelen af den vedvarende energi skal fordobles over de næste tre år, og det signalerer, at det amerikanske marked stadig vil være et af de vigtigste for de danske vindmøllefabrikanter og underleverandører. Samtidig har EU vedtaget sin energi- og klimapakke i december 2008, og det drejer sig overordnet om at realisere målsætningerne om 20 % reduktion af CO2-udledningen, 20 % VE andel af energiforbruget og 20 % bedre energieffektivitet i 2020.

- Vindmøller er en vigtig del af løsningen, når det gælder realiseringen af EU's mål for andelen af vedvarende energi. Og vindmøller er ikke mindst en stor del af løsningen, hvis vi skal opfylde Anders Fogh Rasmussens nye vision om et Danmark frit for fossile brændstoffer i 2050, pointerer Jan Hylleberg.

- Således er der ingen grund til panik, men der er selvfølgelig et stort arbejde foran os – blandt andet i forhold til at finde de gode placeringer til vindmøllerne i samarbejde med myndigheder, borgere og investorer i Danmark.

Kilde: Vindmølleindustrien - http://www.windpower.org

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078