23948sdkhjf

Elektronisk medicinhusker har kurs mod Tyskland

Samarbejde og videreudvikling skal gøre medicinhuskeren DoseSystem til et hit syd for grænsen

Med bip og blik hjælper firmaet DoseSystems medicinhusker brugeren med at huse at tage piller, bruge creme, plastre og meget andet.

DoseSystem er blevet designet på baggrund af omfattende brugerinvolvering og samarbejde med danske kommuner. Medicinhuskeren er nu ude i godt 30 danske kommuner, hvor systemet har bevist sin effekt i både hjemmeplejen og på plejecentre. Det skriver welfaretech.dk

Det har fået DoseSystem til at rette blikket mod nye markeder, og næste skridt er Tyskland. Men hvis medicinhuskeren, der går under navnet DoseCan, skal blive ligeså populær i Tyskland, skal systemet tilpasses de tyske behov. Det er ikke nok blot at oversætte softwaren til tysk. 

Videreudvikling via partnerskab

Derfor er DoseSystem for nylig blevet partner i Patient@home, som er Danmarks største velfærdsteknologiske forsknings- og innovationsprojekt. Med hjælp fra Teknologisk Institut skal virksomheden blandt andet have en markedsvalidering, der gennemanalyserer markedsmulighederne og kravene til DoseSystems løsning.

- Årsagen til vores succes i Danmark har blandt andet været vores fokus på at skabe en økonomisk rentabel løsning på, at borgere ikke får medicin til tiden. Vi har fået udarbejdet gode business cases og har validerede data for løsningens effekt. Det er det samme, der er brug for i Tyskland, siger Jesper K. Thomsen, grundlægger og direktør i DoseSystem.

Systemet skal også videreudvikles ved hjælp af ny innovation og specialistviden i Patient@home-regi.

Et helt anderledes opbygget marked
Den tyske sundheds- og plejesektor er vidt forskellig fra den danske, og tilgangen til data og registreringer er helt anderledes. Det udfordrer danske, velfærdsteknologiske virksomheder. Der er i Tyskland en generel utryghed ved alt digitalt, der lagrer personoplysninger, og den bagvedliggende it-infrastruktur er ikke på niveau med det danske. 

Samtidig er den specielle opbygning af det tyske marked med flere uafhængige sygekasser og en helt anderledes offentlig sektor en barriere. Sundhedsydelser bliver primært finansieret gennem et lovpligtigt forsikringssystem, og markedet er generelt mere komplekst og differentieret end det danske. Det er baggrunden for, at DoseSystem arbejder intenst på at finde den rette indgangsvinkel.

- Med årlige udgifter på omkring 200 mia. euro er det tyske sundhedsvæsen et af verdens dyreste og er samtidig klemt på økonomien. Det giver gode muligheder for at introducere løsninger som DoseCan, der sparer penge, nedsætter fejlmedicinering og øger borgerens selvhjulpenhed, siger Lene Vistisen, seniorkonsulent i Welfare Tech.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079