23948sdkhjf

Midtjyder foretager teknologisk generationsskifte

Trusted i Silkeborg har hyret en ekstra softwareudvikler til projekt, der skal gøre firmaets GPS-trackere i stand til mere detaljeret overvågning

Tæt ved 20.00 GPS-trackere fra Trusted i Silkeborg overvåger i dag værdifuldt industriudstyr over hele kloden. Kunderne spænder vidt, lige fra vindmølleindustrien til det norske Jernbaneverket.

- Vi har arbejdet med sporingsteknologi og tyverisikring siden 1999, og vi oplever et stigende behov for løsninger til sporing og monitorering, forklarer direktør i Trusted Niels Henrik Olesen.

- Nu handler det ikke længere kun om særlig vigtigt og værdifuldt udstyr. GPS-positionering er på vej til at blive et commodity, og derfor er vi nu i gang med et teknologisk generationsskifte, der gør det muligt for os at tilbyde meget mere detaljeret monitorering, f.eks. sporing af en specifik container og separat overvågning af hver enkelt palle i containeren.

Udviklingsprojekt og en ekstra udvikler
For at løse den udfordring har Trusted startet et udviklingsprojekt i samarbejde med eksperter i antenneteknologi fra Aalborg Universitet, finansieret af InnoBooster-ordningen. I processen har firmaet fået vejledning af InnovationsAgenterne.

- De midler, vi har fået, giver os mulighed for at ansætte en ekstra softwareudvikler til at videreudvikle vores GPS-trackere. De nye trackere skal kunne fungere som opsamlingsstationer i intelligente sensor-netværk, hvor et stort antal mini-sensorer sender data om f.eks. temperatur og luftfugtighed til GPS-trackeren. Trackeren sender så data videre over nettet til en database, der præsenterer detaljerne for brugeren. Allerede nu anvendes en variant af disse sensorer hos nogle af vores kunder i vindmølleindustrien. Her handler det om at monitorere følsom elektronik, der ikke må udsættes for fugt.

 

 

- Projektet skal hjælpe os til at udvikle en ny teknologisk platform for intelligente sensornetværk med en meget mere detaljeret sporbarhed end hidtil. Dermed kan vi gå længere ud i værdikæden og tilbyde sporing og monitorering af langt flere emner, der typisk også vil være mindre og knap så værdifulde.

Trusted startede udviklingsarbejdet i maj måned 2016 og er klar med deres nye tracking-teknologi ultimo 2017. Direktør Niels Henrik Olesen forventer, at virksomheder inden for bl.a. logistik og industrimontage vil være de første til at anvende det nye sporings- og monitoreringsudstyr.

 

 

 

Bistader kan ogås kræve GPS-sporing

De fleste af Trusted's kunder bruger teknologien til overvågning af komponenttransport i vindmølleindustrien. Her måler sensorerne både position, vibrationer, chokpåvirkning, temperatur og luftfugtighed.

Men Trusted leverer også udstyr til noget så usædvanligt som GPS-tracking af bistader.

En lille virksomhed i New Zealand har i samarbejde med Trusted udviklet en tracker, der automatisk sender en advarsel til biavleren, hvis bistadets låg løftes. Hvis bistadet stjæles, kan ejeren via et kort på sin smartphone se, hvor det befinder sig.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078