23948sdkhjf

Robotvirksomhed: Flere ingeniører, tak

I september 2017 byder SDU efter planerne 40 nye studerende velkommen til den nyetablerede uddannelse som Diplomingeniør i robotteknologi.

Hvis det stod til robotvirksomhederne i Odense Robotics-klyngen, bliver der skruet endnu mere op for uddannelsessatsningerne, så efterspørgslen på ansatte med de nødvendige kvalifikationer kan dækkes.

- Af de 40 nye diplomingeniører, som kommer ud i 2021, kan vi formentlig alene aftage halvdelen hos Inwatec, så de kan roligt hæve optaget med det samme. Det er fantastisk, at vi kan se frem til endnu flere nye kuld, der så at sige har fået robotuddannelsen ind med modermælken. Vi er mange, der slås om deres gunst, så det må være en af de mest fremtidssikrede uddannelser i øjeblikket, siger direktør Mads Andresen fra virksomheden Inwatec, hvor der produceres robotter til vaskeriindustrien verden over.

Udnytter nicher og de lokale uddannelser
Inwatec har hurtigt fundet et stort marked en branche, der på verdensplan først lige er begyndt at se på automation og robotteknologi. Mmange andre af virksomhederne i Odenses robotklynge har gjort deres indtog i lukrative nicher.  

Den udvikling skyldes i høj grad de lokale uddannelsesforhold, der giver virksomhederne let adgang til dygtige nyuddannede fra Syddansk Universitet (SDU), og med den nye uddannelse som diplomingeniør i robotteknologi fra SDU, ser tingene altså endnu lysere ud, mener Mads Andresen.

- Der er ingen tvivl om, at hele verdens ypperste specialister inden for robotteknologien i øjeblikket bliver uddannet i Odense, og vi har flere ansatte, der med deres egne idéer og viden har været med til at udvikle produkter, som vi ikke havde, før de kom. Så det ville være helt perfekt for os, hvis der kommer endnu flere dygtige unge studerende, der kan præge robotvirksomhederne med nye tanker, siger han.

Har fanget de fleste i studietiden
Som et led i den nye erhvervsrettede diplomuddannelse for robotteknologerne indgår et halvt års praktik, og i skarp kontrast til andre faggrupper, er der bestemt ikke mangel på praktikpladser, vurderer Mads Andresen.

- Vi har allerede haft en del SDU-studerende, der lavede specialer hos Inwatec, og andre har haft studiejob hos os, mens de gjorde deres uddannelse færdig. Hvis jeg ser mig omkring på kontoret, gælder det faktisk de fleste af de fastansatte hér i huset, at de blev tilknyttet Inwatec allerede i studietiden. Og vi har plads til mange flere - jeg kan ikke forestille mig, at billedet er anderledes hos vores øvrige kollegaer i Odense Robotics, slår Mads Andresen fast.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125