23948sdkhjf

Tech-iværksætter på markedet efter sygehus-succes

Et ur og sensorer der kan opsamle og levere information kombineret med en ny type gips gør livet nemmere for sygehuspersonale

Virksomhederne Straxfix Technology og MedHub IVS står bag en ny type gips og et ur der kan opsamle og levere information. De to idéer skal gøre livet nemmere for stadig mere presset sygehuspersonale

- Begge projekter har mødt stor interesse fra sygehusvæsenet i Danmark. Årsagen til det er kombinationen af, at der brug for nye løsninger i et presset sygehusvæsen, og at personalet består af en generation af unge, der er vant til nye teknologier, siger direktør i både Straxfix Technology og MedHub IVS, Frode Lundsten, der kommer fra Lightstone Investments.

På markedet i år
MedHub har udviklet en teknologi, der kan opsamle og videresende data om patienter via en eller flere sensorer sat på patienten. 

- Forsøg med telemedicin viser, at kommunikationen ofte kikser. Det har MedHub en løsning på. Hvis en patient eksempelvis har hjerteproblemer, så sætter lægen nogle sensorer på vedkommende, der derefter ofte er bundet til en hospitalsseng. Men ikke med MedHubs løsning. Kommunikationen i løsningen er så stærk, at den kan sende data til lægerne, selv hvis de tager hjem fra hospitalet, siger Frode Lundsten.

MedHub går på det danske marked i år. 

Det samme gør Straxfix, hvis prototype allerede er blevet afprøvet på Aarhus Universitetshospital med succes.

Firmaet har udviklet en form for gips-bandage, som giver sygehuspersonalet mulighed for at lægge bandagen i deres eget tempo. Med de nuværende løsninger skaæ lægen enten skynde sig, fordi bandagen stivner efter 90 sekunder, eller patienten skal være umådelig rolig, fordi bandagen først hærder efter 20 minutter.

Et kvantespring med iværksætterkonkurrence

Begge firmaer var deltagere i Danish Tech Challenge 2016, som netop er afsluttet med Bifrost Communications som vinder.

- Det har for det første været inspirerende at være på Scion DTU med adgang til alt den viden, som DTU har. Dernæst har det været godt at være med i Danish Tech Challenge, hvor man meget systematisk uge for uge i fire intense måneder kommer igennem vigtige emner. Danish Tech Challenge har betydet, at vi har gjort et kvantespring som team,” siger Frode Lundsten.

Som deltager i konkurrencen har de to virksomheder blandt andet været i USA med Scion DTU. Her har de talt med de amerikanske myndigheder og ved nu, hvordan de skal gå på det amerikanske marked. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062