23948sdkhjf

- Belysning er på samme rejse, som it-branchen var på for ti år siden

49-årige Kim Lyngaae er ny mand i spidsen for Philips Lightings serviceafdeling

Branchen for belysning gennemgår i disse år en enorm udvikling, og den har Kim Lyngaae som ny nordisk servicedirektør hos Philips Lighting taget plads midt i.

Med stor erfaring fra it-branchen skal han bidrage til udviklingen af Philips Lighting som servicevirksomhed og erobre flere totale belysningskontrakter, som det eksempelvis kendes fra Schiphol-lufthavnen i Amsterdam.

- Jeg kan godt lide at være i forandringsmiljøer, og jeg vil kunne trække på mine erfaringer fra it-branchen. Der er mange paralleller mellem det, it-branchen gennemgik for ti år siden, og den udvikling belysningsbranchen står midt i nu, siger Kim Lyngaae.

Med en fortid i Atea og senest som adm. direktør i InfoCare Services har han stor erfaring i at udvikle en virksomhed til at servicere erhvervslivet ved at udnytte den nyeste teknologi, hvilket netop er Philips Lightings hovedfokus nu og de kommende år.

- Jeg føler, jeg kan byde ind med noget i den her proces, og det er meget spændende at være med til at skabe den nye virkelighed for Philips Lighting, siger Kim Lyngaae.

Lys er ikke bare lys
De danske virksomheder er stadig ved at vænne sig til, at lysteknologien udvikler sig så enormt og nu skal ses som en service. De nye muligheder har arkitekterne dog øje for, og det betyder, at især i nybyggeriet bliver LED-teknologiens egenskaber brugt.

Men også eksisterende bygninger kan gøre brug af fordelene – især når man tager helhedsbetragtninger som medarbejdernes arbejdsmiljø, omkostninger i hele levetiden, energiforbruget og miljøet ind i ligningen. Her har Philips Lighting og Kim Lyngaae stort fokus på de fordele, der kan tilbydes via cirkulær økonomi.

- Mit langsigtede mål er, at man begynder at tænke belysning som en service, og vi kommer væk fra ideen om, at lys bare er en lyskilde, der skal lyse mødelokalet op. Mit håb er, man ultimativt ser på belysning som en service, for det vil med tiden give bedre, mere energirigtig og miljøvenlig belysning til samme pris. Udviklingen af LED-belysning går så stærkt, og den nyeste teknologi kan gøre en stor forskel, man ikke har set tidligere, fortæller Kim Lyngaae.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125