23948sdkhjf

Facebook bekræfter milliardbyggeri i Odense

Nu er det er ganske vist! Facebook bygger et 56.500 m2 stort datacenter med 150 job i Odense

Facebook og Odense Kommune har netop løftet sløret for det store datacenter på et fælles pressemøde på Odense Rådhus.

 Datacentret, som bliver opført i Tietgenbyen i det sydlige Odense, vil fuldt udbygget omfatte to store datahaller på 56.500 m2 plus en administrations- og logistikbygning samt tekniske anlæg.

Niall McEntegart, Facebooks chef for udbygning og drift af datacentre i Europa, bekræfter overfor fyens.dk, at IT-giganten skyder hundrede af millioner dollars i projektet.

150 job i det færdige datacenter
Når datacentret sættes i drift - efter planen i 2020 - bliver der tale om 150 job. I den forestående byggefase er det et par tusinde ansættelser, siger Niall McEntegart ifølge fyens.dk:

- I et datacenter i den størrelse, som vi bygger i Odense, skal vi bruge omkring 150 ansatte. Det er alt fra maskiningeniører, logistikekperter, netværksingeniører, vagter og sikkerhedsansvarlige, controllere og logistikansvarlige.

Ligesom det er tilfældet i svenske Luleå, hvor Facebook siden 2013 har drevet sit første europæiske datacenter, skal en række underleverandører inden for vedligeholdelse, it-leverancer, håndværkere, servicefag o.l. i spil.

Ros til alle involveret
Forud for dagens offentliggørelse er gået tre års fortrolige forberedelser mellem den amerikanske IT-gigant og de danske myndigheder.

Beslutningen følger i slipstrømmen på Apples milliardinvestering i et datacenter i Viborg i 2015.

- Jeg er meget glad for, at Danmark i dag har landet endnu en stor udenlandsk anlægsinvestering. Selvom kun 1 procent af virksomhederne i Danmark er udenlandske, står de bag hvert 5. job. Derfor arbejder regeringen hver dag målrettet for at tiltrække flere udenlandske investeringer. Facebooks investering er resultatet af et stærkt samarbejde mellem Invest in Denmark, Foreningen Vestdansk Investeringsfremme og Odense Kommune, og et godt eksempel på, at vi med en fælles indsats kan skabe jobs, vækst og udvikling i hele Danmark, siger udenrigsminister Anders Samuelsen.

Mange vil bygge
Selvom den officielle bekræftelse har manglet har datacenter-projektet i Odense længe været en offentlig hemmelighed er nu

Tilbage i oktober 2016 kom det frem, at arbejdet på en stor grund i Tietgenbyen i Odense var gået i gang. Rygtet gik på, at det var Facebook, som gjorde klar til at opføre serverhaller og tilbygninger, der ville skabe 1200 job i forbindelse med byggeriet.

Ifølge fyens.dk har rekrutteringsfirmaet Randstad siden jul modtaget 200 ansøgninger på 12 jobopslag til byggeriet af hvad der blot omtales som ”et stort datacenter” i Odense.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142