23948sdkhjf

Få del i 32 millioner til nye rumteknologier

Danmark vil investere 350 mio. kr. i den europæiske rumorganisation ESAs programmer for teknologisk og videnskabelige udvikling. Det blev tilkendegivet på ESAs ministerkonference i december 2016.

Størstedelen af midlerne vil de kommende tre år blive udbudt løbende på ESAs udbudsportal EMITS. Pengene skal blandt andet bruges på, at danske virksomheder og forskere kan deltage i udvikling af nye rumteknologier herunder inden for telekommunikation og udnyttelsen de europæiske satellitsystemer til nye forretningsmuligheder.

Styrelsen for Forskning og Uddannelse kan per 26. januar 2017 give støttebrev til ansøgninger, tilbud og forslag til de to programmer ARTES og GSTP. Der er 16 mio. kr. i hver pulje til aktiviteter, der indsendes til ESA inden 31. december 2017.

Godkendelse i Styrelsen for Forskning og Uddannelse
For en række programmer i ESA skal Styrelsen for Forskning og Uddannelse skriftligt godkende, at en ansøgning - et tilbud eller forslag til en aktivitet - kan indsendes til ESA.

Styrelsen for Forskning og Uddannelse kan godkende indsendelsen af tilbud og forslag til aktiviteter i ARTES og GSTP, så længe der er midler til rådighed. Der vil senere blive åbnet mulighed for at bruge midler til yderligere aktiviteter i ARTES og GSTP samt åbnet for aktiviteter i programmerne PRODEX, InCubed og NAVISP.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109