23948sdkhjf

Wirtek åbner ny udviklingsafdeling

I første omgang huser afdelingen 10 medarbejdere. Om to år skal der være tre gange så mange

Udviklings- og konsulenthuset Wirtek opruster underskrev tirsdag den 31. januar en aftale om strategisk partnerskab med danske Mark Information med virkning fra 1. april 2017.

Aftalen indebærer, at de to virksomheder sammen åbner en nyetableret udviklings- og testafdeling i Bukarest. Den supplerer Wirteks eksisterende udviklings- og testcenter i den rumænske by Cluj-Napoca, hvor firmaet har været til stede i 10 år og samarbejdet med Mark Information de seneste fem år.

Wirtek er specialiseret i softwareudvikling og produkttest for danske og udenlandske virksomheder.

Skal tredoble på to år
Afdelingen i Bukarest ledes og drives af Wirtek og kommer i første omgang til at huse 10 medarbejdere. Heraf vil seks medarbejdere være ansat af Mark Information. Planen er, at kompetencecentret allerede i løbet af de efterfølgende 18-24 måneder skal tælle mindst 25-30 medarbejdere.

Beslutningen om at opruste i Rumænien kommer i forlængelse af, at Wirtek de seneste år har oplevet vækst med både danske og udenlandske kunder.

- De senere år har vi set en stigende efterspørgsel på en række specialiserede it-ydelser i Danmark og forudser kun, at den tendens vil fortsætte. Ultimativt kan vi allerede nu se tegn på, at manglen på de rigtige medarbejdere bliver en vækstbarriere for danske virksomheder. På den baggrund har vi gjort det til vores kerneprodukt at udføre it-opgaver i Rumænien for kunder, både danske og med base i andre lande, hvor udfordringen er den samme, siger administrerende direktør Michael Aaen fra Wirtek.  

Kompetencecenteret i Bukarest skal dels servicere Mark Information og Mark Informations kunder, og dels tilbyde it-udviklings- og testydelser til andre kunder over hele Europa og USA.

- Med den eksisterende afdeling i Cluj og den nye afdeling i Bukarest står Wirtek stærkt rustet til fremtiden. De stigende kapacitetsproblemer i Danmark og omkringliggende lande forventes at øge efterspørgslen inden for Wirteks speciale i de kommende år, skriver firmaet om den nye afdeling

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.064