23948sdkhjf

Kamstrups robotter kan blive en fordel i USA

Hos målerproducenten ved de bare ikke, om de er købt eller solgt på det store amerikanske marked. Årsagen er præsident Trumps udmeldinger

Kamstrup gik ind i USA for tre år siden, og i dag er det amerikanske marked på målerproducentens top ti over de vigtigste markeder. Faktisk har det potentiale til at blive det vigtigste. Det skriver Børsen.

Præsident Trumps løfte om sætte USA først i køb og arbejdskraft er dog en stor ubekendt for det danske firma. Allerede inden valgløftet har udmøntet sig i konkrete handlinger og planer har det påvirket Kamstrups investeringsstrategi.

Bliver kravet produktion i USA står Kamstrup godt i forhold til konkurrenter, som i dag har manuel produktion i Mexico.

- Hvis Trump gennemtrumfer, at produktionen skal være i USA med amerikanske hænder, så kan jeg bare sige, at vores løsning er bedre designet til et højtlønsland som USA end de manuelt producerede, siger Jesper Daugaard,  global marketingdirektør i Kamstrup, til Børsen.

Omvendt betyder det danske firmas effektive produktion mindre, hvis præsidents ide indebærer, at firmaernes hovedkontor skal ligge inden for USA's grænser.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125