23948sdkhjf

Nilfisk får ny topchef

Jonas Persson forlader posten som administrerende direktør hos Nilfisk. Hans afløser startet seneste til august

Bestyrelsen hos NKT har udnævnt Hans Henrik Lund som ny administrerende direktør for datterselskabet Nilfisk med start senest i begyndelsen af august 2017. Det oplyser NKT i en fondsbørsmeddelelse.

I den mellemliggende periode fungerer Lars Gjødsbøl, Nilfisks executive vice president med globalt ansvar for produktionen, som konstitueret administrerende direktør. 

- Med udnævnelsen af Hans Henrik Lund får vi den rette profil til at udvikle Nilfisk yderligere, til at lede selskabet som en selvstændig børsnoteret virksomhed og til at udføre vores overordnede strategi om yderligere at konsolidere vores position som verdensleder inden for professionelt rengøringsudstyr, siger bestyrelsesformand Jens Due Olsen.

Forlader toppost hos finsk belysningsproducent
Hans Henrik Lund, 51 år, har de seneste 25 år haft flere ledelsesposter i globale selskaber. Han har været ti år hos Danfoss i forretningsområdet for varmeautomatik og efterfølgende i ti år ledet Jabra og Nokia Gear, som er producenter af mobiltilbehør. Hans Henrik Lund er uddannet maskiningeniør, har en ph.d. i Material Science og en MBA i organisation og forretningsledelse.

Han kommer fra en stilling som administrerende direktør i det finske selskab Helvar, som producerer belysning. 

Hans Henrik Lund overtager stillingen fra Jonas Persson, som har været administrerende direktør i Nilfisk siden januar 2014. 

- Jonas Persson har ledet processen med at positionere Nilfisk til vækst og har etableret en stærk ledelse. Jeg vil gerne takke Jonas Persson for hans indsats i Nilfisk og ønsker ham alt det bedste fremover, siger Jens Due Olsen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.187