23948sdkhjf

Dansk tech-diplomati kickstartet i Silicon Valley

Det nye initiativ 'tech-diplomati' skal styrke Danmarks dialog med centrale aktører i Silicon Valleys unikke innovationsmiljø

Anders Samuelsens første rejse til USA som udenrigsminister går denne uge til Silicon Valley. Formålet er at kickstarte det nye initiativ, 'tech-diplomati', og styrke dialogen med centrale aktører i Silicon Valleys unikke innovationsmiljø – fra Apple og IBM til Singularity University og danske startups.

- Med mit besøg i Silicon Valley vil jeg arbejde aktivt for, at Danmark kommer på forkant med fremtiden. Kunstig intelligens, big data, nye digitale forretningsmodeller og indflydelsesrige tech-giganter er her allerede, siger Anders Samuelsen.

- Den teknologiske udvikling skaber både udfordringer, muligheder og dilemmaer. Derfor skal vi opdyrke netværk, høste viden og ikke mindst gå i dialog med dem, der driver udviklingen. Ellers kan vi ikke sætte politisk retning hjemme eller varetage danske interesser ude. Kort sagt skal vi bygge en endnu stærkere bro mellem Slotsholmen og innovationsmiljøer som Silicon Valley. Det er netop formålet med tech-diplomatiet, som jeg kickstarter med mit besøg her i dag, uddyber han.

Under besøget vil udenrigsministeren mødes med en række toneangivende tech-virksomheder, forskere fra Stanford og Berkeley, tænketanken Singularity University, Silicon Valley Bank og repræsentanter fra den amerikanske regering, der arbejder med at inddrage innovation og ny teknologi i deres arbejde. Derudover vil udenrigsministeren deltage i pitch-træning af danske iværksættere, som er delvist finansieret af det danske Innovationscenters ScaleIt-program.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078