23948sdkhjf

- Hold op med at bygge robotter som elfenbenstårn

Blue Work Force vil nedbryde dogmet om, at robotteknologi skal være dyrt og besværligt.

BlueWorkforce vil nedbryde dogmet om, at robotteknologi skal være dyrt og besværligt.

- Det er noget øregejl, at robotteknologi nødvendigvis skal være svært. Hvorfor bruge uger og penge på at ændre hele fabrikkens indretning, fordi man vil have robotter? Hvorfor ikke få robotten til at passe ind på fabrikken med det samme?

Det spørgsmål har Preben Hjørnet stillet sig selv i en årrække, og det er tilsyneladende så godt et spørgsmål, at der er kommet en forretningsmodel ud af den filosofi. Ingredienserne er de tre A’er: Accessiblity (tilgængelighed), affordability (ikke for dyr) og applicability (nem at anvende for brugeren).

Robotter til alle
Målet er at gøre robotter tilgængelig for alle ved at nedbryde ideen om, at robotteknologi kræver en lind strøm af penge, mandetimer og ph.d.-stipendiater før, at de kan bruges ude i virkeligheden. Barriererne skal så at sige være mindst mulig for at få kunden til at engagere sig.

- Vi skal holde op med at bygge robotter som elfenbenstårne og gøre det kompliceret, tungt og dyrt for virksomhederne at anskaffe sig dem bare fordi, det plejer at være sådan. Vi skal tænke bredere i forhold til, hvad der udgør en værdi for kunden, siger Preben Hjørnet.

For BlueWorkforce er det ikke de ekstravagante løsninger med konstruktioner af kulfiber og store kompressorer, der tæller. Det der tæller, er, at få løst kundens problem i en fart.

Tilpassede standardløsninger
Hjørnestenen i virksomheden er en standardplatform af robotteknologi, som de derefter justerer og skruer på for at få den til at passe til den enkelte virksomhed. Robotternes armlængde fås for eksempel i flere længer for at passe til den enkelte virksomheds transportbånd, ligesom gribefunktionen kan ændre form, størrelse og kraftanvendelse alt efter, hvilke produkter der skal håndteres.

På den måde rammer BlueWorkforce bredt i mængden af produktionsvirksomheder, der skal bruge løsninger inden for håndtering af emner fra A til B omkring transportbånd, næsten uanset om der skal flyttes dej i bake off produktioner eller sorteres elementer ud af en bunke affald.

Programmering på fakta
Robotterne tilpasses ud fra virksomhedernes egne produktionsdata, der indsamles over en periode for at få et retvisende indblik i for eksempel produktionshastigheden og diversiteten af de emner, der skal håndteres. Mantraet er, at det ikke er robotten, der skal styre, hvordan produktionen skal foregå, men at produktionen skal styre, hvad robotten skal foretage sig.

Kvalificerede gæt og estimater er ofte skyld i, at implementeringen af robotter går galt, fordi der var fejl i beregningerne til at begynde med. Så koster det tid og penge at gå tilbage, finde fejlen og starte forfra. Ved at bruge de faktiske tal rammer vi nogenlunde rigtigt fra starten, så robotten kan blive anvendelig for virksomheden med det samme og give en hurtig og billig løsning, slutter Preben Hjørnet.

Video: Eksempel på en af Blue Work Forces robotter, der her testes for dens evne til at placere forskellige elementer i aluminiumsbakker.

Fakta om Blue Work Force
- Oprindeligt grundlagt i Frederikshavn, men flyttede til Aalborg i 2017, blandt andet for at få nemmere ved at rekruttere og for at komme tættere på uddannelsesinstitutionerne.

- Familieejet virksomhed med ægteparret Preben og Charlotte Hjørnet i spidsen. Sønnen Anders er også engageret i fortagenet.

- Har otte ansatte. Indtil videre. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079