23948sdkhjf

Røde tal hos SP Group

Plastkoncernen, der leverer til et bredt udsnit af industrivirksomheder, blev hårdt ramt af stigende el- og råvarepriser i 2008.
Koncernens samlede omsætning endte på 863,7 mio. kr., hvilket var et fald på 0,7 % i forhold til 2007. Resultatet før skat og minoriteter endte med et underskud på 14,9 mio. kr. Resultatet er blandt andet påvirket af stigende renteudgifter og tab på valutakurser.

- 2008 blev et vanskeligt år, der startede med høj aktivitet, overophedning i verdensøkonomien og hastigt stigende energi-, råvare- og lønomkostninger, som SP Group havde svært ved at få kompenseret i højere salgspriser. Senere på året blev kapitalmarkederne præget af voldsom turbulens med kraftigt faldende aktiekurser, væsentlig udvidelse af kreditspænd samt accelererende fald i den økonomiske aktivitet. Især i fjerde kvartal har den negative udvikling på markederne været ekstrem. Disse voldsomme ændringer har naturligvis præget udviklingen i SP Group og har i løbet af året sat en noget anden dagsorden, end den der var gældende i begyndelsen af 2008, skriver SP Group i sit regnskab.

Blandt lyspunkterne var salget i udlandet, der voksede med 4,9 % og nu udgør 43,8 % af omsætningen. Ser man på brancher finder man det største lyspunkt inden for medico-industrien, hvor SP Groups salg er steget med 11,7 % og nu udgør ca. 25 % af omsætningen.

I 2009 forventer man svære indtjeningsbetingelser, men en række nye produkter inden for specielt health care, energi, miljø samt fødevarerelaterede løsninger skal skabe vækst og indtjening. Det forventes til en vis grad at opveje nedgangen i andre industrier.

Kilde: Københavns Fondsbørs

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.079