23948sdkhjf

Hidtil største satellitordre til Gomspace

Ny opgave til den nordjyske satellitproducent kan løbe op i mere end 400 millioner kroner

GomSpace har netop underskrevet sin hidtil største kontrakt om levering af en konstellation af satellitter. Kunden er engelske Sky and Space Global.

Ordren har en total værdi på mellem 35 og 55 mio. euro  (260 - 408 mio. kr.). 

- Vi er meget begejstrede over at være blevet valgt som leverandør på denne spændende opgave for Sky and Space Global. Projektet gør, at Sky and Space Global sammen med GomSpace står over for et egentligt gennembrud, når det gælder den kommercielle brug af nanosatellitter, der flyver i lav kredsløbshøjde, siger Niels Buus, CEO i GomSpace.

Ordren løber over de næste fire år, og de første satellitter skal leveres i 2018. Indtægterne fra ordren fordeles over hele kontraktperioden, og den totale ordrestørrelse afhænger af flere forskellige faktorer, herunder udvikling, services og valg af satellitter.

- Vi nærmer os med hastige skridt opsendelsen af vores første 3 Diamonds-projekt, som GomSpace i forvejen har leveret til os. Vores mål er dog at bygge et helt kommunikationsnetværk baseret på en konstellation af satellitter. Kontrakten med GomSpace er endnu et skridt i retning mod en kommerciel indtægtsgivende service, og vi er meget glade for at kunne fortsætte samarbejdet med GomSpace, siger Meir Moalem, CEO i Sky and Space Global.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093