23948sdkhjf

Innovation skal skabe ny vækst hos Etronic

Etronic A/S etablerer et innovationscenter og inviterer samarbejdspartnere fra brancher i lokalområdet til udviklingssamarbejde.
- Vi arbejder på at skabe størst mulig lønsomhed for at være på forkant i en situation, hvor alle mærker krisen. Det har førsteprioritet i 2009.

- Vi gør en masse for vore eksisterende kunder, men vi gør det også for at være klar til ny vækst, siger den nye administrerende direktør i Etronic A/S, Henrik Larsen.

Henrik Larsen 41, tiltrådte 16. marts, efter at elektronikvirksomheden på Rødeledsvej skiftede ejer i december 2008. Haar Holding A/S i Troense blev hovedaktionær, og det var også en fortid i Chr. Haars virksomhed Bukkehave A/S, der var medvirkende til, at han fik tilbudt jobbet efter i ni år at have været partner og medejer af konsulentvirksomheden Cultivator.

Lønsomhed er nummer et
- Vi har to hovedmål for øjeblikket. Det er lønsomhed og vækst. Lønsomheden er en forudsætning for væksten, og samtidig med, at vi forsøger at sikre den, gør vi organisationen klar til vækst, siger han.

- Vi arbejder på at få etableret en salgsorganisation. Hidtil har Etronic været præget af kunder, der selv kom og foreslog ting, de gerne ville have udviklet og fremstillet, og det har fungeret godt, men i en verden, hvor forandringerne sker hurtigt, og der bliver stadig mere brug for udvikling frem for fremstilling, er der brug for at være mere synlige.

- Etronic har - med omkring 50 % af sin omsætning på det maritime marked - haft en stor del af sin opmærksomhed rettet ud i verden. I dag ser vi også lokale muligheder for samarbejder, fx med vindmølleindustrien og energisektoren, siger Henrik Larsen.

Og manden med familiebåndene i virksomheden, teknisk direktør Kim Galsgaard, tilføjer, at det fx kunne være inden for styrings- og kommunikationsområdet, at virksomhedens udstyr kunne udnyttes i vindmølleindustrien.

Styr på køerne
- Samtidig regner vi med, at vi blandt andet skal skabe væksten ved mere innovation. Vi har derfor etableret et innovationscenter, der først og fremmest vil bestå af vore egne udviklingsfolk, men vi vil også invitere folk fra energisektoren, miljøsektoren - og gerne lokale. Det forventer vi os meget af, siger Henrik Larsen.

- Et af de projekter, vi arbejder med for øjeblikket CowDetect - det er et it-ledelsesværktøj for landmænd, der via systemet kan have helt styr på deres køer og køernes adfærd i store besætninger. Signalerne fra systemet gør fx opmærksom på, hvornår en ko er i brunst og flere andre ting af betydning for styringen af besætningen. Vi er blevet bedt om at være med til at udvikle den elektroniske del af kommunikationssystemet af Uptime-IT i Svendborg, der til gengæld har udviklet den it-mæssige del, fortæller Kim Galsgaard.

- Det er den slags ting, vi på den lange bane har fokus på, og vi tror, der er et miljø på Sydfyn, som vi gerne vil invitere og skabe noget samarbejde omkring. Ideen med innovationscentret er at være på forkant og få sorteret ideerne på en kvalificeret måde. Vi vil også gerne få udtaget nogle patenter, siger Henrik Larsen.

- Samfundet flytter sig hele tiden, men selvom jeg har været her relativt kort tid, har jeg konstateret en stor forandringsparathed hos medarbejderne, som også selv har en proces i gang, der kan forbedre lønsomheden - med Kim og jeg selv på sidelinien.

Den verdensomspændende krise er dog ikke passeret ubemærket forbi. Der har måttet reduceres lidt i staben, der for øjeblikket er på 25.

Haar Holding overtog i december 60 % af aktiekapitalen. De resterende aktier er fordelt med 10 % til ledende medarbejdere. Henrik Larsen, Kim Galsgaard og Klaus Busk, direktør og forretningsudvikler i Haar Holding A/S samt 10 % til Etronics bestyrelsesformand Jens Josefsen.

Kilde: Fyns Amts Avis - http://www.fynsamtsavis.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078