23948sdkhjf

Elektronikbranche: Minister bryder miljølov

Branchen Forbrugerelektronik udtræder af miljøorgan i protest mod miljøminiserens lovbrud.
- Vi ønsker ikke at medvirke til denne (lovbrud vedr. WEEE-system re.d) ulovlige og urimelige proces. Af den grund meddeler vi hermed, at vi ikke agter at indstille noget bestyrelsesmedlem. Samtidig har Allan Bugge, der blev udpeget som bestyrelsesmedlem i WEEE-System efter vores indstilling, meddelt, at han fratræder med øjeblikkelig virkning...

Sådan hedder det bl.a. i et brev som Branchen ForbrugerElektroniks bestyrelse har sendt til miljøminister Troels Lund Poulsen (V).

Udover – i strid med forvaltningsloven – at bruge tre måneder på at besvare BFEs første brev med indsigelse - protesterer BFE først og fremmest over, at ministeren uden bemyndigelse ændrer på WEEE-system.

Ministerens ændringer består i, at WEEE-system, der i dag beskæftiger sig med skrot for elektrisk og elektronisk udstyr, ændres til en mere bred affaldsorganisation – DPA.

Ministeren ændrer desuden egenhændigt bestyrelsens sammensætning.

I vedtægterne hedder det i dag, at vedtægtsændringer skal foretages med 2/3 flertal og efterfølgende godkendes af miljøministeren. I dette tifælde er det miljøministeren der har foretaget ændringer, endda uden bestyrelsens godkendelse.

- Det er en grov tilsidesættelse af loven, som BFE ikke kan medvirke til, siger direktør Allan Bugge, BFE.

Kilde: Branchen ForbrugerElektronik - www.bfe.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078