23948sdkhjf

Martin skal spare 100 millioner

Schouw & Co skærer 100 mio. kr. af udgifterne i lyskoncernen i 2009, men fremadrettet optimisme får samtidig ejerne til at styrke kapitalgrundlaget med 100 mio. kr.
Martins omsætning er faldet markant og derfor har industrikæmpen Schouw & Co valgt at iværksætte en turnaround i Århus-virksomheden.

Det betyder at antallet af medarbejdere vil være skåret ned med en tredjedel eller med omkring 400 ansatte til 800 medarbejdere, når hele processen er færdig, bekræfter adm. direktør Jens Bjerg Sørensen, Schouw & Co. over for Børsen.

For 2009 ventes Martin at omsætte for 800-900 mio. kr. og få et underskud på 75-100 mio. kr. før skat mod sidste års omsætning på godt 1 mia. kr. og et overskud på 5,2 mio. kr. før skat.

- Vi tror fortsat på, at Martin i kraft af sin globale position og teknologiske platform kan blive en god forretning med et helt andet indtjeningsniveau på længere sigt. Nu drejer det sig om at strømline og effektivisere produktionen endnu mere med fokus på supply chain eller hele forsyningskæden. Martin er en meget kompleks virksomhed, udtaler direktøren til avisen.

Ejerne har desuden valgt at styrke kapitalgrundlaget i lysvirksomheden med 100 mio. kr. i år ved at konvertere et koncerninternt lån til ansvarlig kapital, foræller han videre.

Optimismen hænger sammen med, at Martin har en række nye produkter undervejs, hvilket giver gode muligheder for at styrke sin markedsposition inden for underholdningsindustrien. Martin er også begyndt at bide sig fat på helt nye markeder som eksempelvis belysning af bygninger og skulpturer eller computerstyret lys i temaparker, indkøbscentre og skisportssteder over hele verden.


Kilde: Dagbladet Børsen

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078