23948sdkhjf

Aalborg Universitet og Samsung åbner medielaboratorium

Fredag åbner “Samsung Media Innovation Lab for Education” og CEAGAR’s Game Lab på Medialogi, Aalborg Universitet i København.

SMILE-Laboratoriet skal skabe et engagerende krydsfelt mellem Samsungs medieteknologier, AAU’s studerende, undervisere og forskere samt industri, erhvervsliv, institutioner og organisationer, som brænder for at løse fremtidens teknologiske, uddannelses- og underholdningsmæssige samt samfundsrelevante udfordringer. Der skriver AAU i en pressemeddelelse.

- Vi ønsker at skabe gode rammer for, at der kan blive udviklet innovative løsninger, der rækker ud over vores produkter, og som udvider mulighederne for, hvad teknologierne kan bruges til. Desuden ønsker vi at skabe social innovation og muligheder for, at forskere og studerende kan udvikle løsninger, der kan gøre livet bedre for os alle inden for blandt andet uddannelse, sundhed og miljø, siger Elin Wallberg, som er corporate citizenship officer hos Samsung.

Privat samarbejde skaber fordele
Med dette parløb med erhvervslivet som udgangspunkt har AAU fået sponsoreret medieteknologier af internationale firmaer, og med det seneste tiltag sponsorerer Samsung det allernyeste udstyr til SMILE.

Laboratoriet giver mulighed for at arbejde med ni 55” skærme, der er sat op i en 3x3 videovæg, et panorama set-up med fem 65” curved screens. Derudover kan studerende og ansatte booke to klassesæt med tablets, Gear VR Virtual Reality headsets med Galaxy S7 smartphones, Gear 360 kameraer, smartwatches, Mirror displays og endelig flere skærme, som er optimerede til at afvikle spil.

Lars Reng, assistant teaching professor på AAU Medialogi udtaler:

- Vi vil med SMILE understøtte de studerendes motivation samt deres lyst til at lære ved hjælp af banebrydende undervisningsprincipper kombineret med de nyeste medieteknologier. Vi arbejder dagligt med at forbedre vores metode, som er en praksis-orienteret, produktions-baseret, “challenge-based” undervisningsform som blandt andet kan anvendes inden for tekniske fag som programmering, implementation og udvikling af fremtidens interaktive medieoplevelser og spil, der har potentiale for at sætte Danmark helt i front internationalt.

Associate professor på Medialogi, Henrik Schønau Fog tilføjer:

- Det er et klart mål for alle parter, at SMILE lab skal give studerende på Aalborg Universitet muligheden for at uddanne sig i praksisbaseret hands-on anvendelse af den allernyeste teknologi. Derudover vil vi med laboratoriet fremme forskningen, løse problemer inden for for eksempel undervisning og helbred samt at fokusere på at formidle vores og de studerendes ideer til løsninger, prototyper og produkter til Danmarks erhvervs- og kulturliv samt uddannelsesinstitutioner.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094