23948sdkhjf

Industri-giganter vil omdanne Lindø til klima-kraftcenter

Nogle af de helt store spillere inden for dansk cleantech-industri mødes i næste måned for at diskutere Lindøs mulige fremtid som videncenter for dansk klimateknologi.
Vestas, Siemens Wind Power, Danfoss, Skykon, Dong Energy og AP Møller-Mærsk er nogle af de koncerner, der stiller med topfolk, når fremtidige muligheder for Lindøværftet skal diskuteres på et lukket møde onsdag den 7. oktober. Det skriver Børsen.

Dagsordenen indebærer blandt andet en diskussion om, hvordan Danmark bevarer sin førerposition inden for vindmøller, og hvordan Lindøværftet kan indgå i denne ambition. Men også andre former for miljøteknologi vil få plads i et eventuelt kraftcenter, der vil kunne samle producenter, uddannelsesinstitutioner, forskningscentre og projektselskaber.

- Der er behov for at gøre noget for at bevare den danske førertrøje. Vi ser netop nu England, Belgien, Tyskland og flere rykke hurtigt. Derfor er der brug for et kraftcenter i Danmark for vedvarende energi på havet, hvor den store vækst vil komme, udtaler Jesper Øhlenslæger, administrerende direktør i Skykon, og en af initiativtagerne til mødet, til Børsen.
Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141