23948sdkhjf

Millioner til velfærdsteknologi

Et nyt kæmpeprojekt indenfor velfærdsteknologi, som har centrum i Odense, er nu på plads.
Forberedelsen til projektet, som har titlen Welfare Tech Region, har været koordineret i et parløb mellem Robocluster og Udviklingsforum Odense.

I tæt samarbejde med Region Syddanmark, Syddansk Universitet og Odense Kommune samt en række private partnere er det lykkedes at få skabt et projekt, som med et samlet budget på 77 mio. kr. er et af de mest ambitiøse indenfor velfærdsteknologi på verdensplan.

Syddansk Vækstforum meddelte onsdag, at de bidrager med de ansøgte 51,6 mio. kr. fra de regionale udviklingsmidler og en række EU-midler. Den resterende projektøkonomi er egenfinansiering fra projektets partnere.

Odenses borgmester Jan Boye er glad for tilsagnet fra Syddansk Vækstforum:

- Det er en fantastisk chance for Odense, at byen bliver centrum for det mest ambitiøse projekt, som findes lige nu indenfor velfærdsteknologi. Den markante satsning, som vi har igangsat, forløser et enormt erhvervsudviklingspotentiale. Samtidig vil det give et markant løft til social- og sundhedssektoren til glæde for borgerne, siger Jan Boye.

Hos Udviklingsforum Odense glæder udviklingsdirektør Stefan B. Andersen sig over, at det er lykkedes at skabe det stærke projekt:

- Udviklingsforum har lige siden opstarten haft fokus på at udnytte det store potentiale, som velfærdsteknologi-området har. Det er et stærkt projekt, der nu er skabt, med det helt nødvendige miks af offentlige og private partnere. Der er grund til at knytte meget store forventninger til projektets resultater de kommende tre år, siger Stefan B. Andersen.

Velfærdsteknologi har potentiale til at skabe en milliardomsætning, 50 nye virksomheder og 500 arbejdspladser i løbet af treårig projektperiode. Projektet skal sikre Odense-området og den syddanske region en førerposition på et markedsområde med store vækstmuligheder – såvel nationalt som internationalt.

Welfare Tech Region har et samlet budget på 77 mio. kr. Syddansk Vækstforum støtter projektet med 51,6 mio. kr. Projektet er den hidtil største satsning i Syddansk Vækstforum.

Kilde: Odense Kommune - http://www.odense.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078