23948sdkhjf

Senmatic styrker sig med eget Kina-kontor

Sensorproducenten opruster med eget salgsselskab og kontor i centrum af Shanghai

Senmatic vil have mere ud af det kinesiske marked. Den fynske sensorproducent har derfor etableret eget salgsselskab og kontor i Shanghai.

Hidtil har Senmatic haft en lille indsats i Kina, blandt andet med en ekstern, national salgschef. Men den 1. januar 2017 valgte det danske firma altså at opruste med yderligere en sales engineer, og den 13. februar endnu en, så de nu er tre på kontoret.

De tre medarbejdere har erfaring fra salg af tilsvarende produkter samt relevante kontakter og relationer, hvilket ifølge Senmatic er særdeles vigtigt for salgsarbejdet i Kina.

15 procent af den samlede omsætning
Oprustningen hænger sammen med Senmatics nye strategi, hvor salg i Kina er et fokusområde. Industrierne, selskabet fokuserer på, er stærkt repræsenteret i landet. Fx marineindustrien, vindenergi, samt olie og gas.

- Kina er på mange måder et vanskeligt marked, men Kina rummer også et stort potentiale. Vi har i vores vækstplaner at salget i Kina skal vokse markant og udgøre mindst 15 procent af vores totale omsætning i år 2020, oplyser Mads Sckerl, Senmatics administrerende direktør, til Electronic Supply.

- I dette første år er arbejdet hovedsageligt at få etableret vores salgsteam, en kunde-base og en stærk projekt pipeline. Teamet er på plads og arbejdet er godt i gang. Den første kundeaftale er landet, så vi er optimistiske, uddyber han.

Ny strategi under nyt ejerskab
Senmatic blev overtaget af svenske Indutrade i marts 2016. Med ejerskifter er kommet rammen om en ny strategi.

- Satsningen i Kina er et af flere initiativer i vores nye strategi, som danner rammen om en ny rejse for Senmatic. Med nye ejere og en ny strategi har vi skudt en spændende rejse i gang, siger Mads Sckerl.

Hjælp til den kinesiske ekspansion
Senmatic har etableret Kina-kontoret via Dansk Industris kontor i Shanghai, DI-Asia Base., som er et joint venture mellem Dansk Industri og Asia Base.

Her har de hyret kinesisk personale, mens vi i DI-Asia Base står for kontorfacilitering samt varetagelse af al administration.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078