23948sdkhjf

Dansk medico-virksomhed indgår aftale med Philips

Den hollandske elektronikgigant skal sælge et apparat til hjemmetest af blod, som er udviklet af Farum-virksomheden Chempaq.
I 2005 lancerede Chempaq det diagnostiske apparat XBC, der i dag er vidt udbredt blandt danske læger. Apparatet gør lægerne i stand til at konstatere, om patienterne har en infektion eller blot en virus. I juli blev en ny version lanceret, der var målrettet sygehuse, og dette apparat har Philips nu fået øjnene op for. Det skriver Erhvervsbladet.

- I november blev vi kontaktet af Philips, som sagde, at de vidste, at vi var langt med nye produkt, og at de havde idéer til, hvordan det kunne bruges til test i hjemmet. Vi havde været lidt blinde over for den forretningsmulighed, udtaler Michael Pålsson, administrerende direktør i Chempaq, til Erhvervsbladet.

Planen er nu, at Chempaq skal færdigudvikle den prototype, man er i gang med. Herefter står Philips for de kliniske tests i 2010 og 2011. Philips får rettighederne til at bruge teknologien til gengæld for en række milepæls-betalinger til Chempaq.

Kilde: Erhvervsbladet - http://www.erhvervsbladet.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078