23948sdkhjf

Dansk cykelsti skal oplyses med LED-lys

Som det første sted i Danmark skal en cykelsti ved Ullerslev på Fyn have LED-belysning med store energibesparelser til følge.
Bag projektet står Philips Lighting og Nyborg Forsyning & Service. I første omgang skal LED-belysningen testes på den 1,7 km lange strækning mellem Ullerslev og Flødstrup. For øjeblikket er man i gang med at udskifte de gamle armaturer til fordel for de nye Mini Iridium LED-armaturer. Det skriver Trafik & Veje ifølge Ingeniøren.

- Vi har ventet tålmodigt på et produkt, der lever op til myndighedernes krav til vejbelysning, og nu prøver vi det af på cykelstien mellem Ullerslev og Flødstrup. Vi er halvvejs med monteringen, men allerede nu har det nye lys fået en rigtig god modtagelse, siger Erik Toft Jonasen, salgsingeniør fra Philips Lighting, til Trafik & Veje.

Største motivationsfaktor for at indføre den nye belysning er den energibesparelse, som LED-armaturerne medfører. Mens de eksisterende armaturer bruger 90 watt, er strømforbruget i LED-lysene blot 31 watt. Derudover har LED-armaturerne en levetid på 50.000 timer, mens de gamle blot har en levetid på 16.000 timer.
Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094