23948sdkhjf

Solar investerer 300 millioner i IT-projekt

El og vvs-grossisten skifter omkring 200 større og mindre IT-systemer ud med ét samlet systemmiljø. Målet er blandt andet at forbedre logistik, indkøb og kommunikation.
Rundt om på Solar’s 175 adresser i syv nordeuropæiske lande skal man over de kommende år sige farvel til omkring 200 større og mindre IT-systemer.

De mange systemer skal vige pladsen for ét samlet systemmiljø, baseret på tyske SAP’s udbredte økonomi- og forretningsstyringssoftware:

- Projektet skal ses i forlængelse af det strategiskift, Solar har foretaget, hvor der er solgt og købt mere end 65 virksomheder i perioden fra slutningen af 1980’erne og frem til nu, hvor vi beskæftiger os med grossistvirksomhed til el- og vvs-installatører samt industrikunder, siger IT-direktør Flemming Koch til dagbladet Børsen.

Han anslår, at der er tale om en samlet investering på omkring 300 mio. kroner. Til gengæld vil Solar om tre år stå med et system, der kan harmonisere alle data og processer; herunder logistik, lagerstyring, økonomi, HR, indkøb salg, marketing og meget mere.

Til at varetage det store projekt har Solar samlet et hold på 65 personer. Heraf er 15 nyansatte, mens 25 er hentet internt. De sidste 25 er eksterne konsulenter fra projektets samarbejdspartnere; SAP, Valcon, Accenture, Atea og IBM.

Kilde: Børsen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078