23948sdkhjf

Trekvart milliard til fynske robotter

750 mio. kr. Så mange penge blev der sidste år rejst hos robotfirmaer i alle former og størrelser på Fyn.

- Det er virksomhederne i Odense Robotics, der har hentet pengene ind. Invest in Odense har hentet en del af midlerne, siger Michael Hansen, investeringschef i netop Invest in Odense, til Electronic Supply.

Ifølge ham kommer størsteparten af pengene udefra.

Over ni tiendedele af de mange hundrede millioner kom fra direkte investeringer i hele eller dele af robotvirksomhederne. Særligt i slutningen af 2016 eksploderede tallene. Fx med salgene af Cabinplant til den amerikanske industrikoncern CTB i september og Jorgensen Engineering til svenske Xano i november.

Den lille, resterende procentdel af pengene er det, Michael Hansen betegner som ’soft money’, EU-midler, penge fra Innovationsfonden, Markedsmodningsfonden og lignende, mindre beløb.

Dobler op til investor topmøde
Da der sidste år blev afholdt Odense Investor Summit samlede man 45 investorer fra ind og udland. Kinesere og englændere samt danske pengemænd mødte op udelukkende for at se på potentielle robotinvesteringer i Odense, da 17 udvalgte robotvirksomheder - den ene halvdel fra Fyn og den anden fra resten af landet - pitchede deres projekt.

- Det beviste, at det er i Odense, du henter din kapital til robotterne, siger Michael Hansen.  

En gentagelse af succesen er allerede planlagt til den 15. november i år. Denne gang bliver der plads til 120 investorer mod 60 sidste år.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094