23948sdkhjf

Ingen opkøbs-panik hos William Demant

Mens konkurrenten Sonova er meget aktiv på opkøbs-markedet for øjeblikket, er William Demant mere tilbageholdende.
I den seneste tid har Sonova købt de to selskaber Advanced Bionics og Insound Medical , der begge skal være med til at brede selskabets produktportefølje ud.

Ifølge Børsen har også William Demant vist interesse for de to selskaber, men i sidste ende var det altså Sonova, der var villig til at betale mest.

Forskellige beregninger
- Det er altid en balance mellem, hvor vigtig de pågældende opkøb er i forhold til de alternativer, du har, og dermed hvilken regnemaskine du vil bruge til at komme frem til den pris, du er villig til at betale, udtaler William Demants administrerende direktør, Niels Jakobsen, til Børsen.

Han antyder dermed, at Sonova generelt har været villige til at betale for meget for opkøbene og henviser blandt andet til schweizernes bud på GN ReSound tilbage i 2006. Ikke overraskende er Sonova dog af en anden opfattelse.

- Hvad angår købsprisen, så ser vi på det potentielle salg inden for et par år, og det er værdiskabende for os efter normalt to år, så det er pengene værd. Vi har den finansielle fleksibilitet og kritiske masse til at handle meget opportunistisk, hvor der er muligheder i industrien, og hvor vi mener, at det skaber værdi for aktionærerne, udtaler IR-chef for Sonova, Holger Schimanke, til Børsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078