23948sdkhjf

Prevas i partnerskab med dansk startup

Den danske tech startup-virksomhed Inexso i Aarhus har i løbet af meget kort tid udviklet en sikkerhedsklassificeret boks, hvor der kan udveksles nøgler døgnet rundt via selvbetjening.

Til udviklingen har det unge firma indgået et samarbejde med Prevas. I valget var det afgørende, at Prevas har opbygget en omfattende kompetencebank, og har stor erfaring inden for Internet of Things (IoT), lyder det i en pressemeddelelse fra udvikllingshuset.

- Projektet er delvist finansieret med offentlige midler og til projekter med risikobetonet forretningsudvikling. Derfor følte vi os trygge ved Prevas, som har erfaring og ved, hvilke tekniske certificeringer der kræves for at komme videre med produkterne, Kasper Hessellund Hansen, administrerende direktør og medgrundlægger af Inexso, og fortsætter:

- Vi har udviklet alle applikationer selv, og tiden fra produktion til prototype var kun ét år. En stor fordel ved at benytte en udviklingspartner er, at vi har kunnet drage fordel af hele Prevas' nordiske netværk af kompetencer, som findes inden for virksomheden.

Basis for mange andre udvekslinger
Det skønnes, at der hvert år foretages over 50 millioner nøgleudvekslinger, hvilket indtil nu har krævet en mellemmand, i hvert fald, hvis forsikringen skal gælde. I Danmark er lovgivningen blevet ændret for blandt andet nøgleudveksling og opbevaring af nøgler inden for autobranchen. Der var behov for at finde en sikker og innovativ måde at hente og efterlade nøgler på ved for eksempel leje af bil eller feriebolig.

Inexsos nøgleboks åbner op for et millionmarked, hvor teknikken kan benyttes til andet end blot nøgler.

- Boksen benyttes i dag til nøgler, men man kan med udgangspunkt i den elektroniske platform og softwaren i princippet benytte boksen til at fremstille mange andre løsninger til virksomheder, hvor der er behov for en fysisk udveksling af et produkt for at man kan gennemføre en forretning, siger Kasper Hessellund Hansen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109