23948sdkhjf

Dansk elektronikfabrik øger automatiseringen

BB Electronics investerer nok engang på elektronikfabrikken i Horsens

I dag er der syv industrirobotter på BB Electronics fabrik i Horsens, og der kommer mindst en mere til i år. Det fortæller administrerende direktør og medejer Carsten Christensen til Electronic Supply.

Automatiseringen har ifølge direktøren været afgørende for, at det er lykkedes at opretholde en væsentlig del af produktionen i Danmark, hvorfor automatisering til stadighed er del af EMS-koncernens overordnede strategi.

- Danmark skal ikke være et lokalt salgskontor, men en væsentlig del af vores virksomhed, hvor vi kan producere visse produkter konkurrencedygtigt med ”low cost” områder. Ved at udbygge de tekniske kapaciteter, fastholder vi ligeledes viden og kompetencer, så vi også i fremtiden kan rådgive og sparre med kunder på et højt teknisk niveau, slår Carsten Christensen fast.

Robotcellerne er da heller ikke den eneste type automatisering på den danske fabrik. Eksempelvis kører der også fuldautomatisk pakning til en kunde.

Investeringerne i automatisering er dog vigtige i hele koncernen.

- I Kina (BB Electronics har også en fabrik i Suzhou, red.) er der også indarbejdet et fuldautomatiseret system til en europæisk kunde. Omkostningerne stiger ligeledes i Kina, så vi ser også på, hvordan vi kan fastholde og styrke vores konkurrenceevne på vores asiatiske enhed. Derfor vedbliver robotter og automatisering med at være et væsentligt fokusområde, siger Carsten Christensen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079