23948sdkhjf

Gratis Universal Robots vil bygge bro over kompetencekløft

Den danske robotproducent Universal Robots sender i dag sine robotter afsted til hele verden - robotter, der er lige til at tage op af kassen, programmere og tage i brug.

Universal Robots går nu skridtet videre med at gøre samarbejdende robotter og robotteknologi let tilgængelig ved at lancere Universal Robots Academy og tilbyde gratis online-træningsmoduler i robotprogrammering.

Skal undgå kompetencekløft
CTO og grundlægger af Universal Robots, Esben Østergaard, forklarer, at det er usædvanligt, at man stiller træningsmateriale af denne art til rådighed helt gratis.

- Det her er en langsigtet investering. Vi vil gerne løfte robotfærdighederne generelt. Vores ønske om at fremskynde indførelsen af cobots handler ikke kun om at optimere produktionen her og nu, siger Esben Østergaard.

- Vi står over for en truende kompetencekløft i fremstillingsindustrien, som vi på enhver måde skal forsøge at bygge bro over. At lette videnskabelse og adgang til vores robotter er et vigtigt skridt i den retning.

Opsætning og programmering af cobotten afhænger altså ikke længere af reel adgang til en robot eller deltagelse i undervisning. Ved at logge ind på Academy får man førstehåndskendskab til, hvor simpel opsætningen kan være, og samtidig kan man danne sig et billede af hvilke produktionsopgaver, der kan automatiseres med cobots.

Køleskabe, vaskemaskiner og danske robotter Whirlpool, der producerer hårde hvidevarer, var en af de første brugere af Universal Robots Academy.  Al deres Universal Robots-robottræning på virksomhedens fabrik i Ohio, USA er i dag udelukkende baseret på online uddannelsesmodulerne i Academy.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094