23948sdkhjf

Produktion af elkøretøjer flytter til Danmark fra Polen

20 nye danske arbejdspladser i Kolding og Viborg - og det er bare begyndelsen

Energikoncernen Ewii, der står bag elkøretøjet Tripl, flytter produktionen af køretøjet til Johannes Pedersen A/S i Viborg. Firmaet, der er en del af JP Group Holding, skal stå for serieproduktionen, mens udviklingsproduktion og testcenter fremover får til huse i Ewiis hovedsæde i Kolding.

- Vi flytter produktionen fra Polen til Danmark for at få en mere effektiv proces og skaber dermed en række nye, spændende danske arbejdspladser. Alene i løbet af det første år regner jeg med, at vi samlet kommer til at skulle bruge mere end 20 ekstra personer, og går det, som vi forventer, bliver det tal hurtigt fordoblet, lyder det fra Knud Steen Larsen, administrerende direktør i Ewii koncernen.

Fakta: Tripl
Tripl er udviklet af Ewii koncernen, som et energi- og miljørigtigt elkøretøj til brug for vareudbringning i byer.

Siden verdenspremieren ved Folkemødet på Bornholm i 2015 har virksomheder i ind- og udland investeret i eller testet køretøjet. Bl.a. i London, Amsterdam og Berlin har Tripl gennemgået test.

Ved at trække den samlede udvikling og produktion til Danmark forventer Ewii også, at man hurtigere vil kunne komme på det internationale marked.

Vigtigt med nærhed
Valget af Viborg-firmaet er faldet ud efter et længere sourcing forløb på det europæiske marked for at finde den rette samarbejdspartner.

- Vi har kigget bredt i Europa, og når alle faktorer er regnet ind, har vi fundet den bedste løsning i Johannes Pedersen a/s. Et af de væsentligste parametre har været at få et tæt samarbejde mellem Ewiis udviklingsproduktion i Kolding og den nye serieproduktionspartner, og her har en geografisk nærhed selvfølgelig spillet positivt ind. Samtidig har Johannes Pedersen a/s bevist gennem længere tid, at de har de rette kompetencer indenfor produktion af elkøretøjer, understreger Knud Steen Larsen.

Udvider for at få plads til Tripl
I marts kom det frem, at JP Group skulle udvide med 4.800 m2 for at få plads til en specialproduktion.

Dengang kunne man ikke oplyse navnet på kunden, men Martin Pedersen bekræfter nu overfor Electronic Supply, at det var Ewii og Tripl.

Direktøren kan også afsløre, at man arbejder i kulissen på et par andre projekter med elkøretøjer.

I forvejen Viborg-firmaet er i forvejen eneproducent af de eldrevne golf- og fritidsbiler fra firmaet Garia, som dynekongen Lars Larsen står bag. Den nye tilføjelse til produktionen bliver ikke en konkurrent til Garia-bilerne, ligesom organisationer og lokaler er adskilt, understreger Martin Pedersen,  ejer af JP Group Holding og søn af selskabets grundlægger Johannes Pedersen.

Serieproduktion på vej
Af de forventede 20 nye danske arbejdspladser, bliver 6-8 til montagen i Viborg. På sigt vil det ventes det at vokse, fortæller Martin Pedersen til Electronic Supply og henviser til en business plan der lægger op til en ekspansion over de næste tre-fire år.

Serieproduktion - og der er tale om en egentlig serieproduktion - starter til august. Inden da kører man en præproduktion., og der er allerede lavet et par prototyper.

Hos Vibrog-firmaet tager man da også aftalen med Ewii som et bevis på virksomhedens stærke knowhow inden for elkøretøjer.

- Vi er glade for, at så stor en aktør som Ewii finder vores kompetencer inden for montage af elkøretøjer interessante. Vi har et strategisk mål om at være en væsentlig medspiller i markedet – særligt indenfor opstarts- og nicheproduktion af elkøretøjer, og vi er selvfølgelig interesserede i at bevise, at det kan lade sig gøre at have montageproduktion i Danmark, siger Martin Pedersen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079