23948sdkhjf

DroneLab åbner tre store laboratorier

DroneLab åbner med tre store laboratorier for plast- og kompositter. Samtidig vil SDU’s undervisning af ingeniører i kompositter blive forstærket

DroneLab, som er under etablering i Odense Lufthavn, er i gang med at opbygge et avanceret laboratorium til plast- og kompositudvikling.

Her vil virksomheder og forskere kunne eksperimentere med forskellige plastmaterialer og kompositter til droner. Det vil også give Syddansk Universitets undervisning af ingeniører en helt ny hands-on dimension.

Lektor Dylan Cawthorne, 36 år, fra Syddansk Universitets dronecenter er ansvarlig for opbygning af plastlaboratorierne. Han viser rundt i de tre store lokaler.

- Her vil vi arbejde med epoxy og lignende, og herinde vil vi udvikle kompositter. Vi får meget mere plads, end vi nogensinde ville kunne få på universitetet. Med de muligheder vil vi kunne fremstille nogle unikke fartøjer relativt ubesværet her på stedet, siger Dylan Cawthorne.

- Vi håber også at kunne udvikle miljøvenlige komposittyper, hvor man bruger termoplast eller naturlige fibre.

Et allerede eksisterende malerum vil blive brugt til at belægge emner med UV-beskyttelse.

Praktisk undervisning

I fremtiden vil en stor del af SDU’s undervisning af ingeniører inden for kompositter, eller fiberforstærkede polymerer, foregå i det nye DroneLab. SDU har en række forskere og undervisere inden for kompositter.

- Indtil nu har det været en teoretisk undervisning. Jeg glæder mig til, at vi nu også kan tilbyde praktisk undervisning i at forme og udvikle kompositter. Jeg regner med, at vi kan starte allerede til september, siger Dylan Cawthorne.

Han fortæller også, at der er drøftelser om senere at udvide undervisningen i kompositter, så man tilføjer et videregående kursus.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078