23948sdkhjf

Kabelfri robotgriber på raketfart

On Robots RG2-griber er nomineret til DIRA Automatiseringsprisen . ”Milepæl for virksomheden,” lyder det fra den administrerende direktør

AutomationsFokus sætter fokus på de tre nominerede til Dira Automationsprisen. Læs interviewet med Intelligent Marking her. 

Det er ikke mere end 2½ år siden, at On Robot sendte deres kabelfrie RG2 robotgriber på markedet som den første af sin slags i verden. Siden da er det gået stærkt, og den fynske virksomhed er på få år både vokset i omfang og på kendskabet i branchen.

Nu er On Robot nomineret til DIRA Automatiseringsprisen for deres Collaborative RG2 robotgriber, og det markerer et vigtigt mål for virksomheden.  

- Nomineringen er på ingen måde en kulmination på vores arbejde, men en meget vigtig milepæl for virksomheden. Det er en cadeau til den rejse, vi er på; at bygge en virksomhed op fra bunden til nu at få anerkendelsen udefra, siger administrerende direktør i On Robot Torben Ekvall.

Firmaet er blevet indstillet af Malene Grouleff, indehaver af Grouleff Kommunikation, der specialiserer sig i formidling af historier fra robotsektoren, og On Robot har selv bidraget til beskrivelsen af deres produkt til indstillingen.

- Det er med at finde og beskrive en god kundecase, når man skal fremvise sit produkt. Der er ingen mening i at fremstille en ny dims, hvis branchen ikke ved, hvad de skal stille op med den, siger Torben Ekvall.

Fleksibel spændvidde
Virksomheden blev etableret i januar 2015. Missionen fra starten var at udvikle en robotgriber, der med simpel programmering og håndtering skulle kunne monteres på de standart-robotarme, der i stigende grad  står ude i  produktionsvirksomheder både i Danmark og udlandet.

- Markedet bevæger fra produktion af store serier til de mindre og specialiserede ordrer, og derfor er der brug for, at robotterne kan håndtere enheder i mange forskellige størrelser. Virksomhederne er samtidig nødt til at kunne lave den omstilling hurtigt og med en RG2'er kan en maskinoperatør selv omstille robotten og griberen til nye opgaver. Dermed er det blevet utroligt kosteffektivt at kunne tilpasse sig markedet, siger han og tilføjer:

- Et andet aspekt et at hvis der er mangel på arbejdskraft kan en collaborativ robot overtage det monotime og opslidende arbejde og frigøre maskinoperatøren til nye opgave i virksomheden. Så vores gribere kan øge arbejdsglæden betydeligt og være med til at holde på medarbejderne. Vi løser med vores collaborative gribere flere udfordringer i virksomheden og vi mener selv at have ramt ”Bulls eye,” siger Torben Ekvall.

RG2 har en spændvidde på 0-110 millimeter og kan takket være udskiftelige fingerspidser med 1mm step gribe om alle mulige typer emner. RG2 kan som havnet antyder klare emner med en vægt på op til 2 kg.

- Mange af vores konkurrenter har ikke denne fleksibilitet i spændvidden så de har et arsenal af forskellige gribere for at kunne løse opgaverne. F.eks gribere fra 35-45 mm, 80-100 mm osv. Vores griber giver en unik fleksibilitet til kunden, der derfor ikke skal ud og anskaffe sig en hel stribe af gribere i forskellige størrelser for at kunne have et fleksibel produktionsapparat, siger Torben Ekvall.

Gang i salget
Og noget kunne tyde på, at Torben Ekvall har ret når han siger, at On Robot har ramt noget med deres griber. Siden RG2s lancering i 2015 er salget nemlig gået kraftigt frem.

- RG2-griberen havde en vækst i salget på 350% fra første til andet år primært drevet af Europa, og udsigterne for 2017 lægger op til et tilsvarende vækst efter at Nordamerika og Asien er tilføjet til eksportregionerne. siger Torben Ekvall.

On Robot er i gang med at udvide familien af gribere med en RG6-griber, der skal følge op på lillebrorens succes. Hvor RG2 havde en løfteevne på to kilogram kan de nye griber løfte op til seks kilogram og har en spændvidde på op til 160 mm.

- Nu er vi klar til at ramme de kunder, der arbejdere med noget tungere og bredere emner. Vi har store forventninger til RG6 som vil komplimentere RG2éren perfekt og give vores kunder endnu større fleksibilitet med vores collaborative gribere., siger Torben Ekvall.

RG6 blev præsentere på Hannover messen i slutningen af april 2017.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11