23948sdkhjf

Balluff giver Widex et skud Industri 4.0

Den danske høreapparat-producent har installeret et komplet RFID-system på en produktionslinje

Med det nye anlæg, kaldet Phønix, følges hver enkelt ordre hos Widex intelligent igennem produktionslinjen, hvor test og programmering af høreapparatet nu tager 15 minutter mod tidligere op til fem arbejdsdage.

For Widex giver det den fordel at kunne arbejde mere agilt efter kundernes behov, og samtidig bevare muligheden for at holde væsentlige dele af produktionslinjen og den høje kvalitetssikring tæt på virksomheden i Lynge.

Løsningen, som Balluff har leveret, er et kombineret RFID- og IOLINK-system. En RFID-tag monteres på en lille "pallet", og denne tag bliver så kodet med forskellige informationer som type, softwaretype og så videre, og så vil et RFID læse/skrivehoved aflæse opgaven, som er kodet i taggen. Der er hele tiden feedback i systemet til PLC'en, om hvor den lille "pallet" er.

Alle tags har et unikt nummer, og derfor er det let at kende forskel på dem, samt følge deres tur igennem produktionen med feedback hele vejen.

Systemløsningen har netop deltaget i en intern konkurrence i Balluff-koncernen, hvor Balluffs 70 datterselskaber deltog. Widex-projektet vandt førstepræmien i kategorien Industry 4.0, idet dommerpanelet betragtede den som årets mest spændende og imponerende applikationer.

Projektet hos Widex har været undervejs de sidste 18 måneder.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079