23948sdkhjf

Blue Ocean Robotics laver droneselskab med tyskere

Med selskabet Third Element Aviation etablerer den danske robotudvikler sig som leverandør for udvikling og kommercialisering af nye droneapplikationer

Den danske robotudvikler Blue Ocean Robotics etablerer selskabet Third Element Aviation sammen med de tyske partnere Marius Schröder og Benjamin Wiens. De to, som har mere end 15 år erfaring med udvikling og evaluering af droneteknologi til erhvervsmæssige formål, får titel af henholdsvis CEO og COO.

- Dette partnerskab gør os i stand til at udvikle applikationsspecifikke og markedsparate drone løsninger, ligesom vi gør det med robotter. Markedet for droneteknologi er hastigt voksende og der er et utal af uudnyttede applikationsmuligheder inden for teknologien, i alt fra landmåling og f.eks. bestemmelse af optimale høsttidspunkter i landbruget, inspektion og vedligeholdelse af bygningskonstruktioner, til antænding af olieudslip på åbent hav eller f.eks. grænsekontrol for at nævne konkrete anvendelser, skriver Blue Ocean Robitics’ Co-CEOs, Claus Risager, Rune K. Larsen og John Erland Østergaard, i en pressemeddelelse. 

Klar til salg denne sommer
Selskabet får til base i tyske Bielefeld, hvortil udviklingen af droneteknologi vil blive gjort i Blue Ocean Robotics’ hovedsæde i Odense.

Third Element Aviation bliver opbygget med en partnerskabsmodel for udvikling, det danske selskab tidligere har anvendt. Partnerskabsprogrammet, som vil danne fundamentet for udvikling af droneløsninger, indebærer, at Third Element Aviation vil levere viden- og udviklingskompetencer samt finansierings netværk, og kunden vil levere det fysiske rum til proof-of-concept.

De første drone løsninger er allerede under udarbejdelse sammen med kunder og forventes klar til salg i primo sommer 2017. Blandt drone løsningerne er blandt andet en platformsløsning, en drone til levering og en drone til landmåling.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126